Miért centrifugál a mosógép, ha beállítja az ember, hogy ne tegye?
Mosás közben jutott mondjuk eszembe (de ilyen máskor is volt). Máskor az egész programot végigvitte centrifugálás nélkül!
Most, miután a mosásnak magának vége volt és szivattyúzott, kimentem a fürdőszobába, és azt látom, centrifugálni készül - majd centrifugált is. Minden öblítés után.
A legvégén pont nem. Úgy voltam vele, hogy mostmár mindegy, centrifugáltattam vele a végén is.
Mi volt ez?
A közbenső centrifugálásokra mindig szükség van. Így a ruhákban kevesebb víz marad (az előző fázisból benne maradt szennyeződéssel együtt) a következő öblítés előtt. A közbensők ezért nagyon rövidek, és nem is annyira intenzívek. Nem gyűrődnek a ruhák, mert a következő fázisban úgyis vízben öblít.
A végső centrifugálást tudod csak letiltani. Akkor ugyanis utána már nem kerül víz a ruhára, ergo ha a centri "összegyűrte" az némi fellazítási forgatás után is gyűrödtebb maradna.
Alapból a 30 perces programon példának okáért nem is centrifugál mosás közben.
De pamutprogramon is kétszer volt már letiltva mosás közben (egyszer egy csomó cipőt mostunk, családtag akarta), nem tűnt fel, hogy mégis centrifugált volna. Pedig a cipős esetnél direkt figyeltem is. Úgy csinálta, mint a 30 percesnél, szivattyúzás és utána friss víz be.
Szóval furcsa.
Még annyi, hogy főzőprogram volt, lehet, hogy ennél a típusnál pl. pont annál a programnál nem lehet letiltani egyáltalán a centrifugálást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!