A hűtőgépeknél mit jelent, hogy Klímaosztály: SN-N-ST?
"Ha a hűtőgép külső hőmérséklete 23 helyett 18°C, akkor 38%-kal kevesebb energiát fogyaszt. Tehát már azzal is előrébb vagyunk, hogyha a konyhában levesszük a fűtést, vagy ha van rá lehetőségünk, a készüléket a lakás fűtetlen kamrájában, előszobájában helyezzük el.
Vigyázni kell azonban, mert ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy egy 12°C fokos helységben (pl. a pincében) még jobban működik majd. Az is lehet, hogy ott egyáltalán nem fog megfelelően működni – mint ahogy 10°C alatt ez gyakorlatilag garantált is.
Ugyanis minden készülék csak bizonyos külső hőmérsékleti tartományban működik. Ez az úgynevezett klímaosztály, ami lehet
„bővített mérsékelt” (jelölése: SN), ha a hőmérséklet tartomány +10C° és +32C° közötti;
„mérsékelt” (jelölése: N), ha a hőmérséklet tartomány +16C° és +32C° közötti;
„szubtrópusi” (jelölése: ST), ha a hőmérséklet tartomány +18C° és +38C° közötti; és
„trópusi” (jelölése: T), ha a hőmérséklet tartomány +18C° és +43C° közötti.
Amennyiben a külső hőmérséklet alacsonyabb vagy magasabb a szélső értékeknél, akkor a kompresszor nem kapcsol be időben, azaz a készülék nem fog rendesen hűteni. Belső hőmérséklete megnő, a fagyasztó kiolvad, aztán a hűtő oldala eljegesedik. A problémák ekkor már csak tovább fokozódnak, miközben az ételek meg tönkremennek.
Ellenőrizzük tehát, hogy milyen osztályba tartozik a készülék, és csak ezt követően keressük meg az új helyét!"
"Meg még sok minden jelzések, kifejezések vannak. Amit tudni kéne vásárláskor."
Nem kell tudnod.
Ahogyan autó vásárláskor sem kell tudnod hogy működik benne a motor.
"A normál hűtötérnél lehet gumit cserélni., de a fagyaztót csak ajtóval együtt"
Basszus, én meg kicseréltem a tömítést. Ha ezt hamarabb tudom ...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!