Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Villanysütőben mi rezeg,...

Villanysütőben mi rezeg, amikor kikapcsol?

Figyelt kérdés

Amikor kikapcsolja a fűtést, akkor valami jól hallhatóan rezonál, de körülbelül mint a telefon: zzzz-fél másodperc szünet -zzzz ütemesen.

Meglazult egy csavar vagy valami és ahogy hűl, rezeg is? Valami szét fog esni vagy le?

2016. máj. 24. 09:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha konyhabútorba épített sütő, akkor a hűtőventilátorra gondolok. Valamiért rezonál. Megbontás után kideríthető.
2016. máj. 24. 10:14
 2/7 A kérdező kommentje:

Szabadonálló tűzhely.

Attól félek, hogy egy szép napon vagy a lámpabura, vagy az egész lámpa vagy a fűtőszál lesz benne a sütiben.

Kis amplitúdójú, nagy rezgésszámú rezgésnek tűnik, már ha ezt hang alapján meg lehet ítélni. Aztán fokozatosan elhalkul.

2016. máj. 24. 10:23
 3/7 anonim ***** válasza:

Látom az alapfogalmakkal tisztában vagy korrekten fogalmazol, amiből úgy tűnik nem vagy hülyegyerek. És ebből úgy vélem nem gondoltad komolyan a kérdést hogy szétesik.

Nekem is volt egy gázkonvektorom, felfűtés után csillapodó kattogó hangokkal, sosem esett szét, bár ez meg sem fordult a fejemben.

Az viszont igen, hogy egyszer kivágom az emeletről emiatt, de sohasem következett be.

2016. máj. 24. 12:45
 4/7 A kérdező kommentje:

Lány vagyok ugyan, de érdekel a technika és minden új eszköz esetén utána szoktam kérdezősködni, nézni. Szerintem egy nő is legyen tisztában az alapokkal. :) Remélem a majdani férjem megszereli azokat a dolgokat, amiket házilag meg lehet, de én meg akkor is tisztában szeretnék lenni a nagyon alapokkal.

Ja egyébként reál végzettségem van, az amplitúdó meg frekvencia azért nem ismeretlenek számomra. :)

De mégis azért írom le, hogy lány vagyok, mert nyilván... butább ezekhez, mint egy átlag férfi, azt hiszem.

A kattogás, "durrogás" világos számomra, amikor egy eszköz melegszik vagy hűl. Ugyanakkor ez rezgés... Na mindegy.

Kivágni a konvektort az emeletről.. :D :D

"Vigyááázz, konvektooor!"

2016. máj. 24. 12:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Nálunk a sütőben az a rács rezeg, amire a tepsit tesszük sütéskor. Valamivel kisebb, mint a tartója ( gondolom a hőtágulás miatt). Ha megigazítom, amikor már jó forró ( kesztyűvel), akkor elcsendesül.
2016. máj. 24. 21:34
 6/7 A kérdező kommentje:

Ez volt még tippem nekem is. Mondjuk a saját tepsijével is rezeg. Akkor is ez volt a tippem.

Köszönöm!

Szerintem igyekszem én is igazítani majd.

2016. máj. 24. 21:46
 7/7 anonim ***** válasza:

"Lány vagyok ugyan, de érdekel a technika és minden új "

Nem tudom, valahogy volt egy ilyen sejtésem, a kérdés, a megfogalmazás, ezt ne vedd rossz néven, pozitív értelemben gondolom.

A húgom is ilyen gondolkozású és gyakorlatias.

"lány vagyok, mert nyilván... butább ezekhez, mint egy átlag férfi, azt hiszem."

Hidd el, nem biztos. 7 éve válaszolok ebben a kategóriában, kb 22 ezer kérdésen túl.

" Remélem a majdani férjem megszereli azokat a dolgokat ..."

Hugom már férjhez ment és a férje nem ért semmihez, a hugi cserél kapcsolót, wc tartályt és csöpögő csapot, zárat javít, stb.

2016. máj. 25. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!