Villanysütőben mi rezeg, amikor kikapcsol?
Amikor kikapcsolja a fűtést, akkor valami jól hallhatóan rezonál, de körülbelül mint a telefon: zzzz-fél másodperc szünet -zzzz ütemesen.
Meglazult egy csavar vagy valami és ahogy hűl, rezeg is? Valami szét fog esni vagy le?
Szabadonálló tűzhely.
Attól félek, hogy egy szép napon vagy a lámpabura, vagy az egész lámpa vagy a fűtőszál lesz benne a sütiben.
Kis amplitúdójú, nagy rezgésszámú rezgésnek tűnik, már ha ezt hang alapján meg lehet ítélni. Aztán fokozatosan elhalkul.
Látom az alapfogalmakkal tisztában vagy korrekten fogalmazol, amiből úgy tűnik nem vagy hülyegyerek. És ebből úgy vélem nem gondoltad komolyan a kérdést hogy szétesik.
Nekem is volt egy gázkonvektorom, felfűtés után csillapodó kattogó hangokkal, sosem esett szét, bár ez meg sem fordult a fejemben.
Az viszont igen, hogy egyszer kivágom az emeletről emiatt, de sohasem következett be.
Lány vagyok ugyan, de érdekel a technika és minden új eszköz esetén utána szoktam kérdezősködni, nézni. Szerintem egy nő is legyen tisztában az alapokkal. :) Remélem a majdani férjem megszereli azokat a dolgokat, amiket házilag meg lehet, de én meg akkor is tisztában szeretnék lenni a nagyon alapokkal.
Ja egyébként reál végzettségem van, az amplitúdó meg frekvencia azért nem ismeretlenek számomra. :)
De mégis azért írom le, hogy lány vagyok, mert nyilván... butább ezekhez, mint egy átlag férfi, azt hiszem.
A kattogás, "durrogás" világos számomra, amikor egy eszköz melegszik vagy hűl. Ugyanakkor ez rezgés... Na mindegy.
Kivágni a konvektort az emeletről.. :D :D
"Vigyááázz, konvektooor!"
Ez volt még tippem nekem is. Mondjuk a saját tepsijével is rezeg. Akkor is ez volt a tippem.
Köszönöm!
Szerintem igyekszem én is igazítani majd.
"Lány vagyok ugyan, de érdekel a technika és minden új "
Nem tudom, valahogy volt egy ilyen sejtésem, a kérdés, a megfogalmazás, ezt ne vedd rossz néven, pozitív értelemben gondolom.
A húgom is ilyen gondolkozású és gyakorlatias.
"lány vagyok, mert nyilván... butább ezekhez, mint egy átlag férfi, azt hiszem."
Hidd el, nem biztos. 7 éve válaszolok ebben a kategóriában, kb 22 ezer kérdésen túl.
" Remélem a majdani férjem megszereli azokat a dolgokat ..."
Hugom már férjhez ment és a férje nem ért semmihez, a hugi cserél kapcsolót, wc tartályt és csöpögő csapot, zárat javít, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!