Milyen inverteres klímát vegyek?
Attól függ, mennyit szánsz rá. A legolcsóbb, amit elfogadhatónak tartanak általában a klímások, az pl. a Gree, Midea márka, ezek alapmodelljei 140-160 ezer ft körül mozognak. Ami már kiváló minőségű, azok a japán márkák: Daikin, Mitsubishi, Toshiba, Fujitsu, Panasonic. Ezek ajánlják általában. Ezek alapmodelljei 160-200 ezer között mozognak kb.
Hívj ki néhány normális klímás céget felmérésre, árajánlat-adásra, webshopból nem érdemes rendelni. Ha van rá pénzed, japán márkát válassz.
Az öntisztító funkció hasznos, de szerintem nem ér meg plusz pénzt. Nem takarítja magát a klíma, ez általában csupán annyit takar, hogy kikapcsolás után pár percig (vagy valamivel hosszabb ideig) járatja a beltéri a ventilátorát, hogy lefújja a hőcserélőről a nedvességet. Ezt magad is meg tudod csinálni, csak simán a hűtés végén kb. 1 órára átkapcsolod ventilátor üzemmódra. Ettől függetlenül még szükséges takarítani a klímát, ezzel csak a penészt előzöd meg, a por, egyéb koszok még ott lesznek. Egy kisebb takarítást magad is meg tudsz csinálni, vannak klímatisztító spray-k, ezen kívül érdemes évente (sokszor ez a garancia feltétele is) karbantartatni a légkondit, ennek ára 5-10 ezer ft között mozog, de ez már a karbantartást is magában foglalja.
A wifi-s irányítás szerintem azoknak jó, akik sokat vannak hosszabb ideig távol, és tudni szeretnék hogy hány fok van, mikor kell hűteni vagy fűteni, vagy pl. hazaérkezés előtt már be tudják kapcsolni, de erre nem feltétlenül szükséges wifi, kb. minden klímában van időzítő. Egyébként sok klímás cég kínál egyedi wifi megoldást, ami sokszor olcsóbb mint a gyári.
Bizonyos extráknál szerintem fontosabb a minőség és a jó paraméterek (pl. energia-hatékonyság hűtésben, fűtésben), de ettől függetlenül minden plusz funkció hasznos tud lenni, csak kérdés, melyiket használnád ki. Pénztárca és szokások kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!