Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Megoldható két villanybojler...

Megoldható két villanybojler összekötése?

Figyelt kérdés

Arról lenne szó, hogy van egy 120l-es villanybojlerünk, ami nem mindig szolgáltat elég melegvizet, a tervem a következő lenne: Még egy 120l-es bojlert kötnék rá, tehát az egyikbe bemegy a hidegvíz, majd a belőle kijövő melegvizet a másik hidegvizes bemenetelére kötném. A másik kérdésem az lenne hogy a második bojlerre, amibe bemegy a melegvíz, arra is feltegyem a nyomáscsökkentőt és a biztonsági szelepet?

Köszönöm ha végigolvastátok ezt a hosszú kérdést :) Értelmes válaszokat kérek.

2016. ápr. 20. 22:12
1 2
 1/13 electroman75 ***** válasza:
Nem lenne egyszerűbb ha megoldanád hogy a meglévő bojler hosszabb ideig kapjon feszültséget? Ha jól sejtem vezérelt áramotok lehet. Kérjél más díjcsomagot, normál esetben napi 8 óra fűtés van biztosítva, a komfort csomagnál 12(Démász terület).
2016. ápr. 21. 01:04
 2/13 anonim ***** válasza:

"Nem lenne egyszerűbb"

A mennyiség kevés. Azt nem az áramszolgáltató intézi.

2016. ápr. 21. 02:14
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésedre a válasz: igen, megoldható. A másik, hogy nyoáscsökentő csak az elsőre kell, az utána sorbakötöttre nem, viszont biztonságit arra is tegyél..biztos, ami biztos..ráadásul vízelzáráskor, vízleeresztéskor előny..

de...

cserélj alaplapot, barkácsolj bele 2000W-os teljesítményt, és máris elég egy boyler, illetve lomizz egy 200 litest, azzal többre mész.

szerintem.

a kettő sorbakötése nem rossz ötlet, csak helyigényes. Ha ez nem játszik, akkor meg van oldva.

hogy értelmes-e a válasz, azt nem tudom. Nekem erre fussa.

2016. ápr. 21. 06:55
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, az elsőnek üzenem hogy 8 óra fűtés van naponta de a bojler 5 óra alatt fel szokott fűteni, a mennyiséggel van baj. Helyigényes de van helyünk szóval elfér :)
2016. ápr. 21. 08:32
 5/13 anonim ***** válasza:

Az első nem mondott hülyeséget.

Ha nem csak napi 8 órán át van áram, hanem 12 vagy akár 24, akkor sem lenne elég a melegvíz?

Ha picit mesélsz a felhasználási igényekről (nagy a család, vagy kézi mosodát üzemeltettek?) akkor okosabbat tudunk mondani.

Lehet egy 2. bojler és bekötés árából egyszerűbb áttenni nappali áramra, vagy (ez ugyan drágább az elején, de fenntartása olcsóbb) feltenni egy napkollektort, amely már előmelegített vizet ad a bojlernek.

2016. ápr. 21. 10:13
 6/13 anonim ***** válasza:

"Lehet egy 2. bojler és bekötés árából egyszerűbb áttenni nappali áramra"

Ha kipocsolják belőle a vizet akkor mindegy hogy milyen áramra van kötve, jön a hidegzuhany.

2016. ápr. 21. 11:00
 7/13 A kérdező kommentje:
Az ötödiknek üzenem: Azt nem mondtam hogy hülyeséget mondott, de bőven elég 8 óra áramellátás(éjféltől reggel 8-ig), nappalira nem akarjuk kötni mert több mint 10 Ft van a kettő között, 4-en vagyunk egyébként, mégse mindig elég a víz. A második bojlert egyébként kaptuk tehát ingyen lenne a bekötése.
2016. ápr. 21. 16:35
 8/13 electroman75 ***** válasza:
Csak azzal van a gond hogy nem folyamatosan kapsz 8 órán keresztül áramot mint a régi "éjszakai" áramnál, hanem napi 8 órát kisebb- nagyobb szakaszokban a napszaktól függetlenül. Egy bekapcsolás nem lehet kevesebb mint 40 perc.
2016. ápr. 22. 01:54
 9/13 Liki István válasza:
Valószínűleg 16A-os a vezérelt órád,ami nem biztos, hogy elbír 2db.120literes bojlert.Ha jól tudom,az újabb készülékek is kb.10 Amper áramot vesznek fel.Járj utána,hogy lehet-e nagyobb kismegszakítót kérni a vezérelt órához!
2016. ápr. 22. 13:11
 10/13 A kérdező kommentje:
Rendben, utánajárok, egyébként éjféltől reggel 8-ig van éjszakai áramunk folyamatosan, megszakítás nélkül.
2016. ápr. 24. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!