Megoldható két villanybojler összekötése?
Arról lenne szó, hogy van egy 120l-es villanybojlerünk, ami nem mindig szolgáltat elég melegvizet, a tervem a következő lenne: Még egy 120l-es bojlert kötnék rá, tehát az egyikbe bemegy a hidegvíz, majd a belőle kijövő melegvizet a másik hidegvizes bemenetelére kötném. A másik kérdésem az lenne hogy a második bojlerre, amibe bemegy a melegvíz, arra is feltegyem a nyomáscsökkentőt és a biztonsági szelepet?
Köszönöm ha végigolvastátok ezt a hosszú kérdést :) Értelmes válaszokat kérek.
"Nem lenne egyszerűbb"
A mennyiség kevés. Azt nem az áramszolgáltató intézi.
A kérdésedre a válasz: igen, megoldható. A másik, hogy nyoáscsökentő csak az elsőre kell, az utána sorbakötöttre nem, viszont biztonságit arra is tegyél..biztos, ami biztos..ráadásul vízelzáráskor, vízleeresztéskor előny..
de...
cserélj alaplapot, barkácsolj bele 2000W-os teljesítményt, és máris elég egy boyler, illetve lomizz egy 200 litest, azzal többre mész.
szerintem.
a kettő sorbakötése nem rossz ötlet, csak helyigényes. Ha ez nem játszik, akkor meg van oldva.
hogy értelmes-e a válasz, azt nem tudom. Nekem erre fussa.
Az első nem mondott hülyeséget.
Ha nem csak napi 8 órán át van áram, hanem 12 vagy akár 24, akkor sem lenne elég a melegvíz?
Ha picit mesélsz a felhasználási igényekről (nagy a család, vagy kézi mosodát üzemeltettek?) akkor okosabbat tudunk mondani.
Lehet egy 2. bojler és bekötés árából egyszerűbb áttenni nappali áramra, vagy (ez ugyan drágább az elején, de fenntartása olcsóbb) feltenni egy napkollektort, amely már előmelegített vizet ad a bojlernek.
"Lehet egy 2. bojler és bekötés árából egyszerűbb áttenni nappali áramra"
Ha kipocsolják belőle a vizet akkor mindegy hogy milyen áramra van kötve, jön a hidegzuhany.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!