Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Eltört a fali lámpa, ha nem...

Eltört a fali lámpa, ha nem használom, okozhat-e tüzet?

Figyelt kérdés
Ma este kiégett a konyhában a villanykörte. Megpróbáltam kicserélni, de a végén lévő fém rész beletört a foglalatba. Akkor láttam, hogy a foglalat maga is el van törve, lötyög az egész a falban. Szerelőt fogok hívni, és ki fogom cseréltetni a lámpát, de addig is biztonságos ezt így hagyni? Ha nem kapcsolgatom, nem okozhat tüzet, ugye?

2016. febr. 24. 22:45
 1/6 anonim ***** válasza:
kapcsold le az áramot, szereld le a lámpát és szigetelő szalaggal tekerd be a vezetékek végét addig amíg nem jön szerelő. De ha le van a kapcsoló kapcsolva nem lesz gond
2016. febr. 24. 23:00
 2/6 A kérdező kommentje:
A lámpa kapcsolója természetesen le van kapcsolva. Vagy ez nem elég, és ezen kívül még szereljem is le? Sajnos nem értek az ilyen munkákhoz.
2016. febr. 24. 23:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Elég ha ki van kapcsolva.
2016. febr. 24. 23:23
 4/6 anonim válasza:
Kapcsold re, és szigszalaggal ragaszd le a kapcsolóját, így tuti nyugodt lehetsz. :)
2016. febr. 25. 15:13
 5/6 Joe.38 ***** válasza:
Szokott lenni bizti azaz biztosíték. No azért az sokat segít azért van. Tehát ha gond lenne elvileg az kiold lecsap , kikalcsol. Ha a villanykapcsolód is ki van kapcsolva akkor sokkal nagyobb az esély hogy nem lesz tüz mint hogy igen. Reméljük a fázist szakitja meg a kapxsoló ahogy azt kell. No akkor semmi gond nincs.
2016. febr. 25. 18:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A lámpa kapcsolóját leragasztottam, nehogy véletlenül is fölkapcsoljam. A biztosítékot nem szeretném lekapcsolni, mert arról megy pl. a hűtő is, de ha levágódik, ha valami baj van, akkor jó (eddig nem vágódott le).
2016. febr. 25. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!