Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » S. O. S! Mit csináljak a...

S. O. S! Mit csináljak a kaputelefonnal ha már napok óta gerjed?

Figyelt kérdés
Folyamatosan SÍPOL négy napja az a rohadt kaputelefon.Kb 12szer telefonáltam a szerelőnek,de nem jönnek ki,csak mindig ígérgetik.Szerintetek hogyan tudnám tönkretenni?Mit tegyek vele hogy elhallgasson?Ha a hangszórónyílást telenyomom púrhabbal az jó?Nem ráz meg az áram?És ha lecsavarozom az előlapot akkor mit fogok látni?Van ott valami hangszóró vagy mikrofon amit kitéphetek hogy végre csend legyen?Ha rájönnek a lakók hogy én voltam vajon mi lesz a következménye :) ? KÖSZÖNÖM!
2010. márc. 23. 21:27
 1/7 anonim ***** válasza:
37%
A mienken ha leveszed az előlapot akkor kinn van három kábel.Lekapcsolod az áramot a lakásban.Fogsz egy bicskát és random alapon kettőt elnyisszantasz.Kész vagy :D
2010. márc. 23. 21:37
 2/7 ThodEE GoD ***** válasza:
57%

A purhabtól tuti nemráz meg, szal az mehet bele :D

belül kell H legyen hangszóró és mikrofon meg némi elektronika.

Egyszerübb lenne áramtalanítani, akk kisebb a kár, de végülis szétcsavarozod azt szedd ki a sipoló alkatrészt, esetleg purhab :D de attól nemhallgat el ha kifujod;)

2010. márc. 23. 21:38
 3/7 anonim válasza:
0%
kaputelefonszex lehet megnyugtatná
2010. márc. 23. 21:38
 4/7 A kérdező kommentje:
Hopp!Azt elfelejtettem írni,hogy NEM a lakásban lévő sípol,mert azt már réges régen elintéztem volna!Hanem az ami az utcafronton van a bejárati kapu mellett!Azért kérdeztem hogy mit szólnának a lakók... :) De fontolgatom hogy veszek egy csákányt és egyszerüen kibontom a falból ha ezek a pojácák nem javítják meg,már annyira idegesít!Gondoljátok el...folyamatosan sípol!Hiába csukok be minden ablakot,mindenen áthallatszik!Van valami kreatív ötletetek hogy vágjam haza?
2010. márc. 23. 23:56
 5/7 anonim ***** válasza:

Átmeneti megoldásnak megteszi, ha a kinti kaputelefononon megpróbálod megtalálni a mikrofon nyílását, és leragasztod szigetelőszalaggal. Ha ez nem vezet eredményre, akkor a hangszórót is.

Hosszútávú megoldás: a kaputelefonok nem gerjednek csak úgy maguktól. 100 százalék, hogy valamelyik lakásban rossz a lakáskészülék, vagy mellétették, esetleg csak nem jól van visszaakasztva a helyére. Ezt nem nehéz ellenőrizni, hacsak nem 150 emeletes házban laksz, és nincs lift. :)

A legjobb módja a hibás készülék kiszűrésének, ha a kagyló zsinórja olyan mint a vezetékes telefonoké: ki lehet húzni. Szóval amelyikkel gond van, kihúzott csatlakozóval nem fog sípolni. Ezt úgy is lehet hagyni, és a rendszer működik tovább rendesen.

2010. márc. 24. 06:59
 6/7 anonim ***** válasza:

"S. O. S! Mit csináljak a kaputelefonnal ha már napok óta gerjed?"

- Hát ne izgasd :)

Különben pontosan az előzőnek igaza van, nem a külső rész gerjed, de valamelyik szomszédnál rosszul van letéve, vagy épphogy nincs letéve és csak lóg - közel a falhoz és azért jelenik meg a sípoló visszacsatolás.

Sétálj egyet a lépcsőházban, kopogtass a szomszédoknál - nem kell ehhez szerelő. Gyakori, hogy panelban ami közös probléma az senkit nem izgat - csak a kaputelefont és akkor gerjed :)

2010. márc. 24. 10:20
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi srácok a tanácsokat!Tegnap kijöttek a szerelők és azóta csend van,de ez más a sokadik eset.Nemsoká kezdődik elölről.Igen ők is azt mondták hogy nincs vhol jól visszatéve,de én megnéztem nem lehet rosszul visszatenni,és azt sem hiszem h van olyan hülye aki nem veszi észre h 1 hete lóg a kt-ja a lakásban :) .Bár nagy az isten állatkertje...
2010. márc. 25. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!