Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Romlanak a dolgok ha hasznalat...

Romlanak a dolgok ha hasznalatlanul állnak?

Figyelt kérdés
Haza költöztem a szüleimhez,igy mindenből kettő lett itthon. Többségét használjuk,vagy ki cseréltük mert az enyém ujabb volt. De a mosógép itthon is uj volt. Ha csak áll hasznalatlanul,ugy is romlik idővel?

2015. okt. 26. 10:44
 1/7 anonim ***** válasza:

mivel a műanyag szigetelések öregszenek, lassan áltában is elromlanak, különösen, ha nem megfelelő körülményke között tárolják őket, de a gyakorlatban ehhez évtizedek kellenek. Vagy évszázadok.

M zárból kivett, 1961-es gyártmányú elektroncsöves rádiót bekapcsoltam, kutya baja se volt. Ötven év a ládában meg se kottyant neki.

2015. okt. 26. 10:49
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia! Lutri, hogy valami elöregszik-e benne. Meg ha maradt egy kis víz benne, akkor rozsdásodik az alja esetleg. Nézzetek utána, hogy nem tudjátok-e esetleg rászorulóknak elajándékozni, szerintem az jobb lenne.
2015. okt. 26. 10:53
 3/7 anonim ***** válasza:

tanácsos, főleg a mosógépet negyedévente megforgatni..

...de jobb eladni, mert nagyon avul..

(mint minden)

ha lehet, mindig a legújabbat kell venni, de nem a legolcsóbbat...

2015. okt. 26. 11:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem romlanak.
2015. okt. 26. 11:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Romlanak. Gumi alkatrészek öregednek. Hajtószíj öregszik, repedezik, merevebbé válik. Elektromos csatlakozások oxidálódnak. Elektronikus alkatrészek értéke öregedéssel változik, bizonyos határon túl működésképtelenséget okoz.
2015. okt. 26. 12:07
 6/7 anonim ***** válasza:
pld a mosógépet amióta nem a fürdőszobában tarjtuk hanem egy jol szellőztethető helyiséget kialakitottunk neki azóta tovább birja igaz már a csapágyat lehet hallani de 6 év után ezen nem csodálkozom, mivel nem a legjobbat vettük, és kb napi szinten használva van a gyártó szerint már rég cserélős lenne
2015. okt. 26. 12:59
 7/7 A kérdező kommentje:
Tiszta uj. Kb 5x volt hasznalva. Nem olcson vettem.. Nem szoktam a legolcsobbat meg venni.. +ra fizettem h ne 3.hanem 5.ev garanciat kapjak ra. Ki engedtük belole a vizet. El adni nem szeretnem.. Most a nappaliban áll.. :/ akkor ezekszerint ha nem hagyom sokaig..akkor nem megy tönkre addig?!
2015. okt. 26. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!