Mosogatógép milyen érveket ellenérveket tudtok?
ellenérv: nem a te dolgod anyukádnak 120ezres ajándékot venni
mellette: kényelmes, energiatakarékos, higiénikus
ha mégis veszel, akkor kérj rá kiterjesztett garancia biztosítást!
Nincs ellenérv, mert olcsóbban mosogat, mint ha otthon anyukád kézzel mos el mindent. A gépet nem bántja a 65 fokos víz, egy ember kezének már nem tesz jót, ahogy a legtöbb baktérium sem bírja ezt a hőfokot, még a H1N1 vírus is elpusztul egy 2 perces 60 fokos hőkezeléstől.
Egy modernebb gép 13-15 liter vizet használ egy mosogatáshoz. Arra figyelj, hogy mekkora méret kell, mennyien vagytok, 9 terítékesnél ne legyen kisebb.
Ellenérvként azt tudom mondani, h ha csak néhány tányért, poharat kell gyorsan elmosni akkor nézel egyszerűbb, a misogatógépnél azrrd érdemesnkivárni, h minimum 3/4 ig megteljen. Illetve ha a nagyin koszos zsíros edényeket csak úgy vehányod a gépbe és nem nézed, h biztos elég vízsugár érje, akkor érdemeseb azokat kézzel sikálni
Egyébként minden másban sokal jobb!
Minimum a 8-9 személyes, de minél nagyobb annál jobb, nem csak a mennyiség, hanem az edények nagysága se lesz gond.
Többféle dolgot érdemes mérlegelni.
1. megengedheted-e magadnak mindezt.
2. anyukád konyhájában van-e hely, víz-betáp,lefolyó-lehetőség,áram, ott,ahol kell.
3.megtanítható-e anyukádnak egy ilyen gép használata, (spec. az én anyámnak nem), mosószer, és egyéb szerek adagolása, bepakolás rendje, program választása,stb.
- Amúgy 2 standard méret van, a "kicsi", (45 centis) és a "nagy", 60 centi széles. Értelemszerűen a nagyba több fér, de sok kis konyhába ideális a kisebb,főleg ott, ahol nem nagy családi teríték terem a mindennapokban.
Olcsó gépeket kapni 60-65 ezer forinttól, nyilván az élettartam nem lesz olyan,mint egy drága kategóriánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!