Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mosógépekböl melyik jobb,...

Mosógépekböl melyik jobb, tartósabb? A felültöltős vagy az elölröl töltős? Hely van neki bőven. A márka most nem érdekes.

Figyelt kérdés
2015. szept. 5. 20:00
1 2
 11/18 JulesM111 ***** válasza:

Tévhit, hogy az elöltöltős csak egy helyen van megtámasztva ;)

Felül, vagy elöltöltős. A kérdés az, hogyan akarod a ruhákat pakolni, guggolva, vagy hajolva ;) Felültöltős 40x60cm, elöltöltős általában 60x60-as, felültöltős kisebb helyet foglal. Elöltöltős előnye lehet még, hogy a tetejére tudsz pakolni, akár egy szárítógépet a megfelelő összeépítő kerettel, plusz elöltöltősek jobban néznek ki.

Márka, Elektrolux csoport tagjait szeretem, most AEG gépem van, ami két év után elromlott. A műanyagból készült szíjtárcsa bordás agya eldarálódott a tengelyen. Ezt 7k HUF-ból rendes gyári alkatrésszel pótoltam. Fontos tény, napi átlag kettő mosást küldünk a gépnek.

Elektrolux gépeknél a mosószer adagoló, a mosóüst és a beömlő nyílás közötti gumiharang nagyon könnyen higiénikusan tisztítható, takarítható, Whirpool csoport tagjairól ez nem mondható el.

Gép élettartama. Sokat segít, ha félévente lekapod az oldalát, a szénkefe porait kitakarítod, átnézed a gépet mi kopott, lazult, stb. Szűrőt kitakarítod, stb. Karbantartás ajánlott.

Mosási teljesítmény szempontjából nem tudok mit nyilatkozni, normál napi szennyeződést minden gép szépen kivisz, a makacs foltokat előkezelni kell, majd mosni gépben.

Ha veszel gépet, igyekezz úgy venni, hogy a kiterjesztett garancia minél hosszabb legyen, ez akkor a legjobb, ha gyártói garancia! Sajna sok áruházban kínálnak ilyen szolgáltatást noname biztosítási alapon, amit kerülj el.

2015. szept. 8. 06:21
 12/18 anonim válasza:
Nekem a felültöltős vált be ezt szeretem.De ha elfogatsz egy jó tanácsot,akkor whirlpool-t ne vegyél.
2015. szept. 8. 09:04
 13/18 anonim ***** válasza:
Tehát ,összesítve: Indesit,Whirpool nem jó.
2015. szept. 8. 15:20
 14/18 anonim ***** válasza:
Nincs nagy különbség közte.
2015. szept. 8. 15:21
 15/18 anonim válasza:
Általában az ár jó eligazító (adott márkán belül biztos). Nekünk egy Miele gépünk van, ami nagyon megbízható, tartós. Egy nagy hátránya van, hogy drága. Előtte egy NDK gyártmányú felültöltős gépünk volt. Szintén megbízható, de egy idő után elkopott a dob ajtót záró kilincsben a csapszeg. Azt kicseréltük, majd elajándékoztuk. Szerintem még évekig ment azután is.
2015. szept. 11. 09:36
 16/18 lewega válasza:
Én azt vettem észre, hogy egyre rövidebb ideig üzemelnek a mosógépek. Leghosszabb ideig az első tartott, most ez a legutóbbi januárban lesz 4 éves, de már 3-szor kellett javíttatni. Az enyém felültöltős, de a lányomnak elöltöltőse van, és neki is elég rossz a tapasztalata róla. Megkérdeztem 2 szerelőt is, hogy milyen márkát érdemes venni, és azt mondták egymástól függetlenül, hogy teljesen mindegy, mert ezeket a mosógépeket már nem az örökkévalóságnak készítik, mert ugyebár akkor nem fogyna a mosógép.
2015. szept. 11. 12:54
 17/18 anonim válasza:
Nem rég vettem egy felültöltős Wirpool mosógépet. Csúnyán bolyhozza a ruhát. Nem cserélik ki a dobot 5 év garancia van rá. Mindent tönkre tesz és lyukassza ki a pólóinkat. Semmit nem tudunk tenni, mert nem fogadnak reklamációt.
2015. szept. 11. 20:42
 18/18 JulesM111 ***** válasza:
100%

Kedves 17-es, előre is bocsáss meg, de sajnos a válaszod hasznos :(

Elektrolux csoport gépei picit drágábbak, de alkatrészellátás, ügyfélkezelés egyszerű, központos. Whirlpool gépeknél meg a helyi képviselethez irányítanak, akik kényük, kedvük alapján határozzák meg az árakat. Ezt nem szeretem.

Van egy szárítógépem, Whirlpool ( nem rossz, ezt ne felejtsük el). Kellett volna egy szűrőbetét a szivattyú elé, hogy ne kelljen annyit ezt takarítanom. Whirpool helyi képviselet ezt 5 ezer forintért sózta volna rám, de ebaynek hála, 5€/db-on sikerült szereznem pár darabot, ami pontosan megegyezik a gyári cuccal. Azért ez bazi nagy különbség!

2015. szept. 11. 22:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!