Mit csináljunk a nagymamám régi fagyasztószekrényével?
Adott egy 40 éves fagyasztó, ami működött, csak már öreg volt, félő volt, hogy elromlik, egyfolytába jegesedett, olvasztgatni kellett, a fiók beszorult, sokat fogyasztott, stb. A mamám vett egy újat, az ezeknek a problémáknak a nagy részét kiküszöböli. Tökéletesen ment a régi fagyasztó, amikor kivitték a spájzból a konyhába (pár méter), hogy a helyére beférjen az új, még mindig működött. Majd amikor pár 10 méterre kivitték a garázsba, ott már bekapcsolás után pár másodperccel lekapcsol. Anyám azt mondja vigyük adjuk le a méhbe hátha adnak érte pár ezret, csak én szeretném védeni a környezetet ha nem telik olyan sokból, mert szerintem ott leszrják és simán kiengedik a freont a levegőbe. Arra gondoltam, hogy itthon felhasználhatnánk, kompresszornak vagy vákuum pumpának biciklihez, gépet kifújni, stb, vagy ha nem használjuk eladhatnánk pár ezerért, amennyiben működik a kompresszor része. Csak megint az a baj, hogy nem akarom kiengedni belőle a gázt (R-12), mert károsítja az ózonréteget, pedig jó lenne felhasználni belőle amit lehet és a fém részét meg leadni, vagy nem tudom...
Valaki ötlet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!