Normális az a vadonat új fagyasztó mindkét oldala forró?
Igen, normális.
Egy gépészmérnök kollégám, barátom világosított fel erről a minap.
A párologtatóban kitágult, elpárolgott és lehűlt hűtőközeget, miután lehűtötte a hűtő belső felületét, egy szakaszon együtt vezetik a hátsó csőkígyóból jövő, még meleg hűtőközeggel. Ez egyrészt biztosan garantálja hogy nem fog folyadék halmazállapotú hűtőközeg jutni a kompresszorba, másrészt a kitágulás előtt még hűt a másik ágon (a párologtatóba jutás előtt), emiatt növeli az egész körfolyamat hatákonyságát. Ennek az egésznek a meleg oldala a hűtő burkolata alatt van, hogy mintegy mellékesen még ott is tudjon hőt leadni, ne csak a hátsó csőkígyón.
Nekem ezt ábrával szemléltette, mi honnan hova hogy, nem biztos hogy le tudnám újra rajzolni, de próbáltam felidézni, amit mondott. Rákerestem a Carnot-körfolyamatra, de pont olyan ábrát nem találtam.
Közvetlenül első bekapcsolás után (amikor belül meleg van) normális. Ilyenkor a kompresszor folyamatosan megy a belső hőmérséklet eléréséig.
De néhány óra múlva (ha megterheled akkor 5-6 is lehet) a melegedés szakaszos és kevésbé intenzív kell hogy legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!