LUCZNIK régi típusú varrógéphez ért valaki? Aki tud
segítsen nekem legyen olyan kedves!
Figyelt kérdés
Tegnap vettem egy régi varrógépet, kipróbálta előttem a csaj, varrt rendesen, minden jó volt rajta én is kipróbáltam. De itthon már nem sikerül vele varrnom. Van hozzá használati útmutató, de semmit nem ér. :S Befűztem a tűt, az orsót mindent úgy ahogy le van írva, de mégsem jó. Azt írja mozgassam a kereket hogy a tű egyszer le egyszer fel mozogjon ez által felkapja az alsó szálat, vagyis az orsó cérnáját. Ezt csinálom, de nem jó, nem kapja fel a cérnát. Most vettem észre, hogy leesett egy kis hajlított drót onnan elölről (szál feszítő drót vagy mi) lehet eltört? mert nem tudom vissza tenni. A kis füzet erről semmit nem ír.:S Tegnap mivel nem sikerült a leírt módszerrel felkapni az alsó szálat befűztem alulról és kivezettem a tű mellett a felső szálnál, de így meg nem varr rendesen, felül szépen varr, de alul ilyen mikulás szakáll szerű izék vannak. (5-6 cm-s cérna darabok szorosan egymás mellett lógnak le a szöveten) Úgyhogy most nem tudom mit csináljak.:( Nagyon hálás lennék ha valaki tudna nekem segíteni.
2010. febr. 21. 08:51
1/7 anonim válasza:
Ha hurkokat hagy a gép, az attól van, hogy nem jó a szálfeszítés beállítása. Erről kell, hogy legyen leírás a haszn. utasításban.
Szia köszi hogy írtál. Nem tudtam, hogy így hívják hogy hurkokat hagy. Kerestem a kis füzetben, de erről nem ír semmit, hogy tekergetni kellene a szál feszítőt vagy hogy hogy kell beállítani. Csak azt írj, hogy forgassam a kereket hogy a tű 1x le és 1x fel mozogjon, mozog, de nem történik semmi. Remélem anyu tud jönni valamikor és segít megcsinálni mert már idegeimre megy...
2010. febr. 21. 09:49
3/7 anonim válasza:
Biztos ,hogy jó bele a tű?Próbáld egy nagyon picit lejjebb engedni a tűt,addig,hogy ne ütközzön a hurokfogóhoz.Van hegye a tűnek?
A felső szálon szorítsál,addig amíg jó lesz a varrat.
A szálfeszítő drót nélkül is varrhat rendesen.
2010. febr. 21. 18:49
4/7 A kérdező kommentje:
Nem tudom hol lehet a felső szálon szorítani. Van valami tekergető arról tört le az a kis drót, szerintem az volt a szál szabályzó. Most hogy letört abba nem tudom belefűzni. De alul van baj, mert az anyag felső oldalán szép a varrás csak alul sz.r. nem varrja le össze vissza lógnak le a cérnák. Most jött anyum hátha ő tud vele kezdeni vmit de ő se tudja mi a baj.
2010. febr. 22. 10:54
5/7 anonim válasza:
Előző vagyok.Azért nem varr jól alulra mert a felső szál laza.A "tekergetőn" kell szorítani.Van rajta egy számsor a nagyobb szám felé kell tekerni.Vedd elő a használati utasítást és nézd meg jól van e befűzve.Jó lenne ha látnám,hogy fűzted be,így egy kicsit nehéz segítenem.Hol laksz?
2010. febr. 22. 13:37
6/7 A kérdező kommentje:
Szia!
Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen kedves vagy és segíteni akarsz. :) Tegnap itt volt anyukám, ketten nagy nehezen rájöttünk mit hogy kell. Illetve hárman, felhívtuk telefonon a hölgyet akitől vettem a varrógépet. Az volt a baj, hogy nem jól volt meghúzva a "tekergető", mert lekoptak róla a számok és nem tudtuk megjegyezni hogy merre kell tekergetni. Anyu kísérletezett vele és beállította úgyhogy most már szépen varr, megjelöltük hogy hova kell állítani ha valami gond lenne. Mert ahogy rázkódik magáról is eltekerődik onnan és ezért nem tudtunk vele rendesen varrni. De úgy néz ki most már jó lesz:)
Nagyon örülök neki, már tegnap nekem is volt egy kis sikerélményem, nagy nehezen megvarrtam egy kispárnát a fiamnak. Remélem bele jövök és meg tudom varrni azt a hintát amit szeretnék neki. :)
2010. febr. 23. 07:56
7/7 anonim válasza:
Nagyon örülök,hogy sikerült beállítanod.Sok sikert a varráshoz!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!