Valakinek folyt már a vegyes tűzelésü kazánja? Valaki segítsen mit tanácsol ilyen esetbe. Többi lenn!
Egy hete vettem egy Vegyes tüz. kazánt és az első napokba remekül működött (60-70°c) Tegnap és ma nem tudtam 40°C felé vinni pedig mindent ugyanugy csináltam.Mellesleg a kazán kémény kivezetésénél folyt a víz olyan mintha nagy lett volna a pára és oda lecsapodik.A másik ami aggaszt hogy a füst nem megy ki a kéménybe hanem inkább kazánba kering vagy a lángtérbe, ha kinyitom a kazán ajtaját rögtön dűl ki a füst ami normál esetbe nem kellene.Olyanra tudok gondolni hogy elvan tömődve a kémény ,de ez kizárt mert kb 1 honapja volt seprő.
Bocsánat a helyesírásomért de ez tudtommal nem egy Nyelvtanóra.
Milyen kéményed van?Mert nekünk fa tüzelésü kazánhoz, gázkémény lett rakva, és a belseje teljesen eléget.Ugyan ezek a "tüneteink" voltak. :)
Az pedig valóban nem jelent semmit hogy egy hónapja lett pucolva.Mi ebben a fűtés szezonban már 3x pucoltuk, de mindig csak úgy tudtuk hogy darabokra szedtük a kéményt.
Amennyiben a kémény szerkezete jó és nincsenek benne féltégla méretű eldugulások akkor van jó megoldás. Ha csak az elején nem megy ki a füst akkor rossz a huzat..pl a téglák között megy ki a füst stb
Ha a füst még a kémény bemelegedése után sem megy ki rendesen akkor tényleg eltömődött.
Erre nagyon jó megoldás a KRUMPLIHÉJ
Amikor erősen ég tegyél rá jó sok krumlihéjat. De csak annyit hogy a láng ne aludjon el. A krumlihéj égése során nagyon vékony lemezes szerkezetű pernye keletkezik, aminek a széle még viszonylag éles is. Ez a krumplihéj füst lekotorja a kémény belső felét és a korom visszaesik a kémény aljába. Ezt ki tudod szedni a tisztítónyíláson.
Egyszerű de működik próbáld ki és ámulj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!