Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ütvefúróval megoldható?

Ütvefúróval megoldható?

Figyelt kérdés
Lenne egy zártszelvény amit több ponton át kellene fúrnom, van egy akkus fúróm de azzal borzasztóan lassú fél óra volt egy rohadt lyukat fúrni, tök lassan forgott vagy 800 as fordulaton, és 12 furat kell. Lenne kölcsönbe egy rendes ütvefúró azzal jobban lehetne fúrni? Ha azzal se hagyom a fenébe ennyi szenvedést nem ér meg.

2015. ápr. 9. 18:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Az ütvefúrót általában át lehet állítani normálisra, hogy ne ütvefúrjon. Azzal megoldható persze.
2015. ápr. 9. 18:26
 2/8 anonim ***** válasza:

Kellően éles vagy új fúrószárakkal könnyű átfúrni de nem ütvefúró módban. Hanem először egy kisebb fúróval átfúrod ahol kell. Például 3 vagy 4 mm-essel. Utána mehet a például 10-essel vagy ahányas furatot akarsz. Ha új a fúrószár vagy ha jól van megköszörülve akkor gyerekjáték az egész, a zártszelvény jól forgácsolható.

Keményfémlapkás fúróval tehetsz egy kísérletet hogy hogyan megy a fúrása ütvefúró üzemben. Én még nem próbáltam acélt ütvefúrni. Az inkább olyan anyagokhoz való amiket véséssel lehet alakítani, tehát kőzet és beton.

2015. ápr. 9. 18:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Ütvefúróval megoldható, de baromság. Egyrészt tovább tart másrészt nem erre találták ki. De át tudod állítani, hogy ne ütvefúró módban végezze a dolgát. Megcsinálhatod, de sokkal többre nem mész vele, mint az akkus fúróddal. De szerintem azon is volt ütvefúró mód, miért nem próbáltad ki?
2015. ápr. 9. 18:31
 4/8 A kérdező kommentje:
Csak úgy gondoltam az ütvefúróra, hogy az biztos erősebb gyorsabban forog gondolom, persze sima fúró módba állítom, ez az akkus szarral 1,5mm fém lemezt nem tudtam 5 perc alatt átfúrni egy új 5mm átmérőjű fúrószárral. Remélem az ütvefúró gyorsabban bír majd forogni.
2015. ápr. 9. 18:47
 5/8 anonim ***** válasza:
Már én is fúrtam (saválló fémet) sima fúróval és kb 5 perc sima fúróval. A lényeg hogy folyton hűtsd! Ahol fúrod oda önts vizet és ne engedd hogy felmelegedjen mert akkor szinte semmit nem visz. hagyj kb 2-3 mp szünetet és tedd addig a fejet a vízbe. Utána amikor fúrod állandóan locsold és át fogja vinni!!!
2015. ápr. 9. 19:12
 6/8 anonim ***** válasza:

"1,5mm fém lemezt nem tudtam 5 perc alatt átfúrni"

Elégett, elkopott a fúród hegye, azért nem haladsz. Egy másfeles vaslemez nem akadály egy korrekt eszköznek. Ütvefúrva fémet fúrni ostobaság, nyilván még nem volt kezedben ilyen holmi.

2015. ápr. 9. 19:16
 7/8 A kérdező kommentje:
Tudom hogy ostobaság, sőt tönkre is teszi az ütvefúrót, azért írtam ütvefúrót mert fúró módba átkapcsolva szerintem az nagyobb teljesítményű lehet mint egy akkus szara fúró. Majd kipróbálom egy másik fúróheggyel hátha tényleg csak kopott aztán hűtöm, de nem nagyon melegedett.
2015. ápr. 9. 19:25
 8/8 homo ludensz ***** válasza:
Valódi ütvefúróval (Hilti, stb.) csak akkor érdemes fémet megpróbálni fúrni ha van hozzá fémhez való csigafúród. A nem csak kereplő ütvefúrók spéci befogófejjel és azokba való fúrószárakkal vannak ellátva. A keményfémlapkás fúrót meg ha forrón víz éri akkor annak vége is nyomban. A keményfémlapka(vídia) nem igényel hűtést betonba és ahhoz is van köszörülve. A fém csigafúrót köszörüld meg 118 fokra esetleg harapósra és azt hűtheted forgácsolásnál használatos sprével.
2015. ápr. 12. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!