Megoldható valahogy, hogy egy szendvicssütő akkumulátorról üzemeljen?
Ha abba 230V-os fűtőbetéteket tettek, akkor az nem fog más feszültségről működni, legfeljebb fűtőbetét cserével, de nem egyszerű annak megvalósítása a költségről nem is szólva.
De!
Ha számolnál bármit is, hisz adatok rendelkezésre állnak, akkor talán azt a következtetést vonnád le, hogy nem igazán járható út.
Első és folytatom, véletlenül entert ütöttem:
Az én szendvicssütőm 700W-os.
Ez 12V-os akkumulátorról 58A áramfelvételt jelent.
Egy teljesen töltött, gyári, eredeti kapacitását még tudó középkategóriás autó akkumulátora max. 50 percig bírja és csontra lemerül.
Ha ezt kb. 10* megcsinálod egy autóakkuval, azt nagyjából kidobhatod, mert nem ilyen használati módra tervezték!
Oda szolar akku kéne, az meg 3*-os áru....
Ilyen fűtőbetét nem létezik, nincs olyan, hogy bemegyek a boltba és ilyet kérek.
Vannak viszont cégek, amelyek gyártanak ellenálláshuzalból rendelésre betétet.
Talán tudok hozzájuk adni elérhetőséget, nagyon régen jártam náluk.
Azért azt tudnod kell, hogy már a bekötővezeték is nem is nagy túlzással kisujjnyi méretű kell, hogy legyen és a belső huzalozás is ilyesféléből kell, hogy készüljön, át kell építeni az egészet, ott már a megfelelő hőállóságú vezeték beszerzése sem egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!