Hogyan tudom ellenőrizni, hogy a mosógépem melegíti-e a vizet?
Figyelt kérdés
Elindítottam egy mosást amikor a kisfiam,sikeresen leöntötte magát. Gondoltam berakom a többi közé a gépbe. De amikor felnyitottam a tetejét,szinte hideg volt a dob,pedig akkor már ment vagy 10 perce a mosás. Ez normális? Vagy valami gond van? Amikor egyébként az első vizet leengedte,az is éppen langyos volt,de előtte szívott fel vizet a gép.2010. febr. 11. 10:48
1/11 anonim válasza:
Hideg vizzel töltöd fel, ha mosás közben is végig hideg akkor nem melegít semmit..
Mosás közben is ki lehet nyitni ha kihúzod és vársz 2-3 percet utána kinyilik az ajtó..
Aztán ha visszadugod ott folytatja ahol abbahagyta...
2/11 anonim válasza:
Azt csak amperméréssel lehet megállapítani hogy melegít e rendesen. Lehet kapni házilag használható fogyasztás mérőt ami mutatja mennyit vesz fel a gép mikor elindítasz pld egy 60 fokost akkor a vízbeszívás után a fogyasztásnak fel kell menni rövid időn belül a maximumra kb annyira amennyi az adatlapon van, pld 1800 wattra. Amikor felmelegítette a vízet akkor kezd el mosni aminek az áramfelvétele jóval kisebb 250-300watt.
Ha kiégett a fűtőszál akkor az elején nem megy fel a fogyasztás.
3/11 A kérdező kommentje:
Akkor valószínűleg nem melegít,mert ahogy írtam már ment vagy 10 perce a mosás amikor felnyitottam,és hideg volt a dob. Klassz... :S Mennyi lehet egy fűtőszál csere? Felül töltős Whirpool,kb. 4 éves lehet.
2010. febr. 11. 11:25
4/11 anonim válasza:
Hát azt csak a szervíz tudná megmondani.
5/11 A kérdező kommentje:
Oké. Azért köszönöm a válaszokat! :)
2010. febr. 11. 11:31
6/11 anonim válasza:
Ne csüggedj.Ha a vénádba van némi barkács vér, akkor megbontod a kapcsoló körül, átnézed, nincse lógó vezeték, ami a nagy rázkódás következtében leeshetett. Nálam történt ilyen, visszahelyeztem,fogóval megszoritottam, azóta is megy.Ha sikertelen a beavatkozásod, további infót adok.Csak bátra.
7/11 A kérdező kommentje:
Közben kiderült,hogy melegít,de nem eléggé. Bekapcsoltam egy ecetes mosást 90 fokon,de máskor a gép oldala meleg volt ilyenkor,most meg hideg. A dob is csak meleg volt,nem forró mint kellene lennie. :(
2010. febr. 14. 17:32
8/11 anonim válasza:
vagy vizköves a fűtőszálad vagy a hőfokszabi tul alacsonyra állitottad véletlenül.szerintem
9/11 A kérdező kommentje:
Én is ezekre gondoltam,mert kb 3 hónapja szét lett szedve a gép(ügyesen beleejtettem a dob mellé az ecet kupakját,aztán persze ez dugulást okozott...)arra gondoltam,hogy esetleg a gomb rosszul lett visszarakva amivel a hőfokot állítom. De végig próbálgattam ,és egyiknél sem melegít rendesen. Vízkövességre gondoltam még én. Holnap megpróbálom kitakarítani,hátha...
2010. febr. 14. 18:23
10/11 anonim válasza:
tedd a tenyered az uvegre mukodes kozben,nalam bevalt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!