Az új EU-s szabványnak megfelelő új porszívók szívóteljesítménye vajon mekkora? Részletek lent.
Le kell cserélnem a régi porszívómat mert tönkrement. Össze akartam hasonlítani a kapható porszívókat a régivel, mert azonos vagy nagyobb szívóteljesítményűt szeretnék (a régi szívóteljesítménye 340 Watt). De az új energiacímkéken levő adatok között nem szerepel a szívóteljesítmény, hanem az energiaosztály, a Porfelszedő-képesség keménypadlón és szőnyegen és a porkibocsátás. Ezeket betűkkel jelölik A-tól F-ig. Egy ilyen adatcsoportot nem lehet összehasonlítani egy régebbi készülékkel, ahol csak a felvett teljesítmény és a szívóteljesítmény ismert. Ez olyan mintha almát nem is körtével, hanem macskával akarnék összehasonlítani. Sok helyen hallottam (szakboltban eladótól is!) hogy az új EU-s szabványnak megfelelő új porszívóknak a szívóteljesítménye IS gyengébb, idézem: "Ezek már le vannak gyengítve".
Kérdéseim. Össze lehet-e mégis valahogy hasonlítani a régi és az új porszívókat, hogy ne vegyek a réginél gyengébbet? Tényleg igaz, hogy az új fejlesztésű porszívóknak nemcsak a teljesítményfelvétele, hanem a szívása is gyengébb? Ha a szívóteljesítményt tartom fontosnak, érdemes-e gyorsan venni egy "régi" porszívót, amíg kapható? Olyanok válaszát várom, akik értenek ehhez, szerelők, mérnökök, tervezők, stb.
4/5-ös! Az ami oda van írva, az a felvett teljesítmény, én a szívóteljesítményeket szeretném tudni.
Az új szabványt csak a 2014. szeptember 1. után forgalomba hozott típusoknál kell betartani. Árusítanak már új szabvány szerinti porszívókat is meg régieket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!