Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Szerintetek, hogy a legcélrave...

Szerintetek, hogy a legcélravezetőbb a senseo kávéfőzőket vízkőmentesíteni?

Figyelt kérdés
2010. febr. 5. 02:22
 1/5 anonim ***** válasza:
70%
Viz helyett ecettel kifőződ min2-3x.
2010. febr. 5. 07:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Én is az ecetet mondanám először. Nekünk a sima vízforralót gyönyörűen vízkőmentesítette. Beleöntesz egy kis ecete meg vizet, hagyod hatni egy kis ideig, majd átfőzöd. Aztán akár csak sima vízzel főzd még át 2x-3x, és kimegy az ecetszag.

Ha valamiért nem szeretnéd ecettel, akkor vehetsz Cif vízkőoldót, ami kifejezetten háztartási gépekhez van, nekem az is bevált.

2010. febr. 5. 09:36
 3/5 anonim ***** válasza:
70%

Egyetértek az elöttem szólókkal.

Én is ecetet használok vízkőmentesítésre.

(A kávéfözőt utána legalább kétszer tiszta vízzel át kell "főzni".)

2010. febr. 5. 11:30
 4/5 anonim válasza:
50%
ecet, de ha azt nem szereted, akkor lehet kapni speciális kávéfőző tisztító folyadékot is (jópénzért), szerintem az ecet a legjobb, ráadásul fertőtlenít is és bio :D
2010. febr. 16. 11:37
 5/5 THK ***** válasza:

Ecetet ezekhez nem szabad használni, még a leírásukban is benne van! Idővel károsít bizonyos alkatrészeket...

De szintén olcsón kapható (akár Tescoban, Auchanban) citromsav por, abból 5 dkg-t föloldasz 1l vízben, ez a gyári ajánlás is. Nem károsítja, jól vízkőtlenít, és mivel nincs rossz szaga, átöblíteni is egyszerűbb.

2017. jún. 20. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!