A mosógépem nem adagolja rendesen a mosóport! Mit tegyek?
Mosás után egy az egyben kitudom szedni a száraz mosópor egy részét a gépből...Egyszerűen nem adagol..Whirlpool felültöltős gépről van szó, már az sem segít, ha kitakarítom hetente a mosópor adagolót..Van valami ötletetek mit tehetnék?? SZERELŐ NÉLKÜL! :)
Ja! És ha beleteszem a mosóport a dobba, akkor nem megy ki az előmosáskor az egész? Köszi a válaszokat!
Ugyanilyen gépem van. Nem emiatt, de kellett már hozzá szerelőt hívni, aki azt mondta, hogy ezeknél a gépeknél NEM szabad mosóport használni. Épp azért, amiért neked is gondod van vele. Csak a gyártó ezt így konkrétan nem írja le sehol( :-)))
Ha már szóbakerült, valamelyik "sorstárs" adhatna egy jó tippet arra hogy lehet a mosószer adagolót rendesen tisztítani. Egy idő után, a tartályok aljába beleragad még a folyékony szerekből is valami trutymó. Amennyire szét lehet szedni, attól a külső rész tisztítható, de a műanyag járatok belseje elérhetetlen.
Szia!
Tipp az ellenőrzéshez. A mosószeradagolóból egy cső, víz segítségével mossa ki a mosószert. Ezt a csövet a programkapcsoló forgása állítja a megfelelő pozícióba. Előfordul Whirlpool-oknál, hogy kiakad a műanyag kar ami ezt teszi. Szóval végre elértem a lényeghez. Áramtalanított állapotban nyisd fel a mosógép tetejét (a dob maradjon zárva) és nézz a programkapcsoló felé. Bent közvetlenül az ajtó nyílása alatt látsz egy lapos rést amiből egy cső néz kifele. Nézd ez amíg valaki (akár te magad is, ha eléred) körbeforgatja a programkapcsolót. Ennek hatására a kis csőnek is mennie kell szemből nézve balról jobbra majd vissza a kezdeti pozícióba. Ha nem teszi ez is okozza, hogy nem adagol rendesen. Teszem hozzá eleve nem túl jó konstrukció ez a mosószer adagolásra. Bocs ha kicsit szájbarágósan (de remélem érthetően) írtam le de nem tudom mennyire értesz a gépedhez.
Laci
Köszönöm a válaszokat! Lacinak üzenem, hogy megtettem amit nagyon kedvesen leírt, de én ott nem látok semmi rendelleneset. Tekergetés közben balról jobbra tekeredik az a kis cső, aztán vissza. Látszólag nincs eldugulva, de a hiba még mindig fennáll. A folyékony mosószereket nem tartom elég hatásosnak, és kipróbáltam a dobba rakós módszert is, de szerintem úgy kimosta az első keverésnél magából a port a gép, mint a huzat.
Nincs több ötletem.. Úgy látszik minden napra marad a fakanalas megoldás..(a nyelével szoktam kikapargatni a beragadt mosópor "sziklákat"..) :P
Azért köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!