Paprika3 kérdése:
2 kilowattos fűtőtestet elbír még az alumínium vezeték?
Figyelt kérdés
Vettem egy elektromos radiátort aminek a teljesítménye 2000 watt és az lenne a kérdésem hogy bírná e a régi hagyományos alumínium vezeték , mert nekünk az van még a házban ? ...#ztfz
2014. nov. 25. 14:48
1/6 anonim válasza:
Szerintem nekünk a nyaralóban is olyan van és elbírja...De nem vagyok villanyszerelő. A régi panelekben mindenhol olyan vezeték van szóval nem lesz gáz.
2/6 anonim válasza:
A vezeték még elbírná, de a dobozkötéseknél, konnektornál le kellene ellenőrizni a szorosságot. Az összekötéseknél, csavaros szorítóknál szokott melegedés lenni!
3/6 anonim válasza:
Az attól függ, milyen az alumínium vezeték. Egyébként megfelelő keresztmetszet és kötések mellett ugyanúgy terhelhető, mint a réz.
4/6 anonim válasza:
Mint előttem írták, nagyon fontos a jó érintkezés, a szoros kötés.
Tartósan 8-9 Amperes terhelést nem igazán szeretik ezek a régi alu vezetékek/kötések...
sajnos a tűzveszélyre figyalni kell, mert valamelyik dobozban melegedhet...
de ez csak felesleges károgás...
5/6 anonim válasza:
Attól is függ, hogy mit használsz még róla?
6/6 A kérdező kommentje:
Hát arról a dobozról , csak ez lenne használva. Amúgy a keresztmetszete 4,3 mm^2 kb és az ismerősöm mondta hogy akkor simán bírnia kellene . Szerintetek hosszútávon is bírná ?
2014. nov. 26. 12:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!