Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mi a pontos funkciója a...

Mi a pontos funkciója a porszívón az állítható légelzáró szelepnek?

Figyelt kérdés
Mert ugye ha bezárom, akkor erősebben szív, de akkor miért hagynak egyáltalán szelepet a csövön?
2008. aug. 11. 21:09
 1/7 anonim ***** válasza:
42%
hogy ne tépd fel az esetleges padlószőnyeget:)
2008. aug. 11. 21:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Vagy ne kerüljön a porzsákba a rongyszőnyeg, a függöny... :)
2008. aug. 12. 08:06
 3/7 A kérdező kommentje:
Aha, már értem. rongyokat nem szoktam porszívózni, úgyhogy sztem már zárom is a szelepet :)
2008. aug. 12. 10:07
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Alapvetően azért, hogyha simafejű porszívóval porszívózól pvc padlót, akkor a motor gyorsan leéghet, mert könnyen "rácuppan" a fej a linóra. A szeleppel ez megelőzhető.
2008. aug. 12. 14:48
 5/7 anonim válasza:
Én mindig azt hittem hogy ha az nyitva van akkor a felszívott port ott ki is fujja.Pont ezért soha nem nyitom ki.És különben is mint Te is írtad sokkal jobban szív ha az zárva van és a porszívónak pontosan az a funkciója hogy mindent felszívjon :)
2008. aug. 12. 16:08
 6/7 anonim ***** válasza:
15%
Ha kicsit nyitva hagyod akkor sokkal jobb a szívóhatása, mert a csőben vákuum keletkezik. És tényleg ha sima felületet porszívózol nem terheli le annyira a motort, így a gép fogyasztása is csökken.
2008. aug. 12. 20:46
 7/7 anonim válasza:
100%

Ez butasag, nem fogyaszt kevesebbet, ha kevesbe terhelodik a motor! Es pont, hogy kisebb vakuum keletkezik a csoben, ha kinyitod azt a szelepet, hiszen a levego ott bearamlik a benti legnyomas no, tehat a vakuum (es ezzel a porszivo szivoereje) csokken.

Azt a szelepet azert rakjak oda amit mar az egyik hozzaszolo emlitett: tudd csokkenteni a szivoerot, ha erre valamiert szukseg van. (pl: ne cuppanjon ra a sik feluletekre a cso vege, ne tudjon felszivni kisebb targyakat csak a port, stb.)

Ha nem kell felned attol, hogy felsziv valami neked meg kello dolgot, akkor nyugodtan mehet zart szeleppel, ugy erosebb a szivohatas es jobban tisztit.

2008. aug. 13. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!