Gumi felület elkezdett ragadni, mivel lehet leszedni?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Van egy hajszárítóm, aminek a "fogója" és a feje is gumival van befedve. Már jó pár éve használom, de kb egy hónapja észrevettem, hogy ha pl. beteszem a táskámba, akkor összeszedi az összes szöszt. Meg alapból, ha megfogom ragad, és le lehet róla kaparni a gumit, de alatta is ragadós marad. Ez miért van, és mivel lehet megszüntetni?
Előre is köszönöm :)
2014. aug. 23. 22:25
1/5 anonim válasza:
Feltehetően nem gumi, hanem valamilyen gumi hatású PVC, ami mostanra elöregedett és a benne levő lágyító kivándorolt a felszínre. Sajnos semmit nem tehetsz, megpróbálhatod lecserélni a fogó burkolatát, de feltehetőleg nem kapsz alkatrészt és bekövetkezik a fogyasztói társadalom egyik átka: "eldobhatóvá" válik a készülék.
2014. aug. 23. 22:38
2/5 anonim válasza:
Én a helyedben vennék egy új hajszárítót. Szerintem nagyon veszélyes eszköz (igaz mi nem az). :)
2014. aug. 23. 22:54
3/5 A kérdező kommentje:
Igen, én is valami ilyesmire gondoltam.
Miért kéne újat vennem? :D nem lett ettől veszélyesebb, csak csúnyán néz ki, olyan mintha koszos lenne de mivel most kezdem a fősulit így nincs perpillanat pénzem egy újra, de ahogy tudom majd lecserélem :)
2014. aug. 24. 18:05
4/5 anonim válasza:
Hideg zsíroldó (konkrétan WellDone zsíroldó) a megoldás! Szét kell szedni, és minden ilyen darabot le kell fújni a zsíroldóval, majd gumikesztyűt használva letörölni roggyal. Jó sok rongyra lesz szükség, mert ez a trugyi mind a rongyra tapad majd, és azt a részt már semmire sem lehet használni. Én a matt felületű bukósisakomról mostam így le a ragadós réteget, és így fényes felületű lett. A festést nem befolyásolja, csak a gyári, elfáradt gumírozást hozza le, így nem kellett kidobni. MP3 lejátszót, bluetooth fülest, meg egy rahedli ilyen cuccot mentettem így meg a kidobástól. Kicsit melós de megéri.
2020. febr. 21. 18:55
5/5 Szervizmérnök úr válasza:
Autóbenzinnel támadtam rá egyszer, az is hatott, csak nagyon büdös és zárt térben nem is szabad használni, berobbanhat (amikor tankoltam az autót, befőttesüvegbe engedtem belőle).
Szilikongumi, illetve szilikonolaj tartalmú anyag lehet valószínűleg:
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!