Miért nem megy a porszívóm?
Figyelt kérdés
Van egy gorenje vck 1400 porszívom már van vagy 5 éves és nem akar elindulni kivettem a motorját csak nemtudom hogy hogy lehetne kipróbálni hogy annak van-e baja a bekapcsoló jó azt teszteltem.2014. aug. 7. 10:57
1/7 Vortrex válasza:
Szerintem szénkeféje kopott el, azt ki tudod venni könnyen, vagy csavar tartja vagy a lemez van rá hajlítva. Ha tényleg el van kopva, kell venni vagy csinálni bele újat
2/7 A kérdező kommentje:
Bocsi de tudnál egy szénkeféről képet küldeni mert nem nagyon értek hozzá.
2014. aug. 7. 11:33
3/7 Vortrex válasza:
Ne haragudj, de ha nem értesz hozzá, lehet nem kéne hozzányúlnod.
Viszont nem egy nagy kaland, ezért megpróbálom körülírni:
így néz ki általában egy porszívómotor: [link]
Két oldalt, az arany színű perselyben van a szénkefe ami ilyen:
Az a feladata, hogy a forgórész felé továbbítsa az áramot, viszont gyakran elkopik, de egy cserélhető alkatrészről van szó, szóval ha kitudod szedni mintának tudsz bele venni
4/7 A kérdező kommentje:
A két csapágy jó és a szénkefék se kopottak és összeér a tengellyel és nem szorul semmi akkor mi lehet a baj?
2014. aug. 10. 12:42
5/7 Vortrex válasza:
Ha jó látom képeken, akkor vagy egy teljesítmény szabályzó tekerengyűje (potmétere). Lehet hogy az elektronikája ment tönkre, keress füst nyomokat vagy durranásra utaló jelet, esetleg egy szakadt nyákot
A forgórész és az elektronika kap áramot ? Fázist és nullát ?
6/7 A kérdező kommentje:
A kábeljével volt a baj az egyik szál nem kap áramot de még az volna a kérdésem hogy van egy igaz máshogy néz ki de ugyanúgy 1400W-van ráírva és abba a porszívóba át lehet tenni csak a motort nem lesz senni baj ha aból kiveszem és ezt a motort beteszem?
2014. aug. 11. 13:52
7/7 A kérdező kommentje:
2014. aug. 11. 14:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!