Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Kerámialapos főzőlap?

Kerámialapos főzőlap?

Figyelt kérdés

Mennyire használ sok áramot a kerámialapos főzőlap?

Ugyanúgy lehet rajta főzni mint a gázon?

Eddig mindig gázosat használtam de most úgy alakult, hogy mást nem tudok használni csak elektromosat.

Melyik márkát érdemes megvenni?

Illetve még az lenne a kérdésem, hogy sima konnektorba be lehet kötni?

2014. júl. 17. 11:35
 1/2 JulesM111 ***** válasza:

Halihó, jó reggelt!

Fözölap 6-8kW-os, ha minden fullon menne.

Egy fözöfelület kb 1.2-2.5kW-os.

Ez nem az a berendezés, amit csak szimplán a konnektorba dugunk, ehhez ki kell alakítani egy külön ágat megfelelö áramvezetö keresztmetszettel, majd ezt kötjük be a fözölapba közvetlenül.

Más rajta fözni, mint gázon, de nem vészes, hamar megszokható.

Melyik márka? Milyen kivitel? Mindenki másra esküszik, nem nyilatkozom ;)

Villanyszámla összehasonlítva gázzal: Nálam korábban gáz intézte a melegvizet, és a sütés-fözést, majd gâztól el kellett köszönni. Àramszámlám pedig pont annyival növekedett, mint amit a gâzèrt fizettem.

2014. júl. 20. 07:17
 2/2 anonim ***** válasza:
Én gáztűzhely után kényszerültem kerámia főzőlapon főzni, hát meg kell tanulni. A gáz azonnal adja a hőt, amikor begyújtom, és megszűnik, ha lezárom. Ez a lap is viszonylag hamar melegszik, de nem azonnal. Arra kell figyelnem, hogy előbb kapcsoljam ki, mint ahogy leveszem az edényt. Mert még egy teát is el lehet készíteni, de minek melegítse fölöslegesen a levegőt, ha nincs ott edény. A másik problémám az, hogy nagyon nehéz tisztán tartani. Igaz, adtak egy festékkaparóhoz nagyon hasonlító eszközt, meg vettem speciális tisztítót, de nem csillog úgy, mint új korában. Persze kopik is, az edényt emelni kell, húzkodni, arrébb tolni nem, de a foltok nagyon bántják a szememet. Sima konnektorba szerintem ekkora teljesítményt nem szabad kötni, saját vezetéket kell levezetni hozzá.
2014. aug. 4. 07:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!