Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mosógép hosszabbítóval?

Mosógép hosszabbítóval?

Figyelt kérdés

Az gondom, hogy tegnap vettünk egy mosógépet és 1,5 méteres a kábelje csak. Közben neten utánanéztem, hogy ilyen rövid vagy még rövidebb kábellel gyártják ezeket a gépeket, nem tudom miért.

A gond az, hogy nem ér el a konnektorig, arrébb nem tudjuk húzni, mert akkor nem ér el a csapig a már hosszabbra kicserélt cső, a konnektort meg nem tudjuk arrébb helyeztetni, mert akkor a fürdőkád fölé kéne rakatni. A használati utasítás írja, hogy hosszabbítót ne használjak hozzá. Találtam olyan cikket, hogy életveszélyben volt az ember mert a hosszabbítót a földön tartotta és belement a víz ami kifolyt a padlóra és az áramot vezetett.

Szerintetek, ha veszek egy normális földelt elosztót (nem a kínai boltból) és nem a földön tartom, és ha nem használom a mosógépet, akkor ki is viszem a fürdőszobából, akkor úgy működni fog?

2014. júl. 11. 08:04
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem is hosszabítóról működik évek óta.Nem a földön, hanem a falon fut.Nem volt még probléma.

De tényleg jóminőségű hossabítót vegyél.A mosógépek nagy áramfelvétellel rendelkeznek, nem volna jó ha a hosszabító elfüstölne.

2014. júl. 11. 08:12
 2/7 anonim válasza:
Mi is azzal használjuk, mert a fürdőszobai konnektor nem bìrja és lecsapja a biztosìtékot. A kábelét kihúzom a másik szobába és ott dugom be a hosszabbìtóba, alatta szőnyeg van, semmi gond nem volt még. Gondolom a fürdőben a magas páratartalom sem egészséges egy hosszabbìtónak.
2014. júl. 11. 08:13
 3/7 anonim ***** válasza:
nálunk is muszáj volt a hosszabbító,mert rövid a gép zsinórja,és még ebből nem volt gond,
2014. júl. 11. 08:35
 4/7 anonim ***** válasza:

# 2/2-nek

Ha a fürdőszobai konnektorhoz tartozó kismegszakítót lecserélteted egy 16 amperesre, nem fogja levágni.

2014. júl. 11. 08:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Előzőnek: valószínűleg azért nincs ott 16 amperes, mert nem bírna el 16 ampert. A villanyszerelők nem hülyék ám, tudják, hova mi való :D (tapasztalat, nálunk is ezeréves fostalicska vezetékek vannak a falban)

Ha mindenképpen hosszabbítót kell használnod, ne elosztósat vegyél, hanem olyat, amin csak egy aljzat van, tehát nem marad szabad lyuk a víznek. Ha állandó használatra lesz ott, és nem húzzátok szét gyakran, bedugás után le is lehet szigetelni valamivel, például kinyomós szilikonnal körbenyomni a már beledugott csatlakozó körül, így gyakorlatilag beázásmentes a megoldás, akár vízbe is dobhatod (na jó, erre azért nem biztatlak :D). Egy szóval: mindenképp beázásmentesen kell megoldani, és a LEHETŐ LEGRÖVIDEBB hosszabbítóval, ami szigorúan 16 Amperes legyen.

2014. júl. 11. 10:00
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, sokat segítettetek.

Szép napot Nektek!

2014. júl. 11. 11:04
 7/7 anonim ***** válasza:

# 5/6

Én is tudom, hogy nem mindig lehet könnyelműen cserélni a megszakítót.De nálunk anno 1975-ben 6A-os volt felszerelve.Na az már egy mikrót nem bírt el.Ketyegő máglyák ezek a régi aluminium vezetékkel szerelt házak, a mai háztartási gépek teljesítményfelvételének ismeretében.

2014. júl. 11. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!