Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Merítsem még a lámpámat?

Merítsem még a lámpámat?

Figyelt kérdés

Van egy fejlámpám nem rég vettem ismerősöm azt mondta teljesen le kell meríteni az aksiját.

li-ion aksija van neki 1000ma-es

és már egy hete világít led égői vannak már elég rég óta elég halványan világít a választ köszönöm.

2014. máj. 26. 18:57
 1/7 anonim ***** válasza:
nem kell a li-ion akkukat lemeríteni, az helyrehozhatatlan kárt okozhat bennük
2014. máj. 26. 19:07
 2/7 Tengor ***** válasza:

Ha egy hétnyi töltés van benne, akkor ugyan minek meríted le?

Biztos, hogy li-ion akkujai vannak?

2014. máj. 26. 19:15
 3/7 anonim ***** válasza:
A li-ion aksi akkor már tönkre is tetted!
2014. máj. 26. 19:44
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom a többiekhez:

NE merítsd tovább!

2014. máj. 26. 21:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Elmúlt az az idő, hogy formázni kell, meg szándékosan meríteni. A lámpa azért van, hogy világítson, mert látni akarsz..ahogy halványodik, irány a töltő..
2014. máj. 27. 09:39
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, akkor nem merítem
2014. máj. 27. 16:14
 7/7 anonim ***** válasza:

A NiCd (Nikkel-Cadmium) akkut és a Mimh (Nikkelmetálhidrid) az amit időnként le kell meríteni cellánként 0.9-1 Voltig.

A Lítium akkut nem kell és nem is szabad túl meríteni.

Az azt jelenti, ha a lítium ion akkut 2.7 Volt alá meríted vagy 4.2 V fölé töltöd, akkor károsodik a cella.

Egyébként erre bármikor bármennyiszer rá lehet tölteni, még akkor is ha csak kicsit van lemerülve.

Találkoztam már olyan lámpa töltővel, ami felnyomta az akkuban a feszültséget káros érték fölé (mindig ellenőrzöm az ilyesmit használat előtt, mert hamar tönkre teszi az akkut).

Azt nyilván nem merem használni, különben elvesztené az akku a kapacitását attól is ha túltöltöm de attól is ha túl merítem.

Ha gyengének látszik az akku kapacitása, akkor az annyit jelent, hogy az akkut vagy túlmerítették (v. most túlmerítetted), vagy túltöltötték, vagy túl sokat használták már és attól ment tönkre.

2014. máj. 27. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!