Ha a klímából elmegy a gáz, akkor nem is hűt?
Van egy Samsung split klímám, tavaly nyár végén elkezdett a beltériből csöpögni a víz. Mivel télen nem használom, ezért csak most hívtam ki a szerelőt, hogy nézze meg. Bekapcsolta kb. 30 másodpercre, és azt mondta, hogy kültéri egységnél az egyik cső csonk jegesedik, valószínű elszökik a gáz a rendszerből. Le kell bontani a klímát, elvinnie nyomáspróbázni, stb., 40 ezer.
Abban maradtunk, hogy majd felhív.
Utánanéztem, azt olvastam, hogy a beltéri lejegesedik és nem hűt ha nincs elég gáz.
Ma ment a klíma egész délelőtt 16 fokon, jégverem volt a házban, de egy centi jég nem volt rajta.
Most akkor mi van? 40 ezret nem akarok ezért kiadni...
Ha nincs gáz, vagy is hütőközeg,akkor nem hűt a rendszer.
Ha csöpög a vìz akkor van benne hütöközeg.
Lehet valami dugó van a vîzelvezető csőben,előfordúhat az hogy eltömödik.
Ha ezzek a problémák nem léteznek, akkor a szenzór elromlott.
Mindenképpen szakemberrel el kell végeztetni,mert ha most nem csináltatodd meg,akkor új készüléket kell venned.
A SAMSUNG rol ezt nem gondoltam,de úgy latszik nem mindig a drága a legjobb. :(
Közben konzultáltam egy másik szerelővel is, ő kipucolta a beltérit, meg megnézte a gáznyomást, azt modnta, hogy egy picit alacsony (8 bar volt bekapcsolás után pár perccel), ezért töltött bele 10 deka gázt.
Szerinte ha lukas lenne valahol a rendszer, akkor már elszökött volna belőle az összes gáz.
Szóval szerintem egyértelmű, hogy aki először járt itt, az csak le akart húzni.
Nálam jegesedés fordult elő, de ilyenkor meleg levegő kifújásával és öntisztítás beindításával szoktam megsegíteni.
Idővel a gáz mennyisége csökken, ilyenkor erőlködik, biztos többet fogyaszt és kevesebbet tud hűteni. Én nem értek hozzá, tapasztaltam hosszú megfigyelés alapján!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!