Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Ha a klímából elmegy a gáz,...

Ha a klímából elmegy a gáz, akkor nem is hűt?

Figyelt kérdés

Van egy Samsung split klímám, tavaly nyár végén elkezdett a beltériből csöpögni a víz. Mivel télen nem használom, ezért csak most hívtam ki a szerelőt, hogy nézze meg. Bekapcsolta kb. 30 másodpercre, és azt mondta, hogy kültéri egységnél az egyik cső csonk jegesedik, valószínű elszökik a gáz a rendszerből. Le kell bontani a klímát, elvinnie nyomáspróbázni, stb., 40 ezer.

Abban maradtunk, hogy majd felhív.

Utánanéztem, azt olvastam, hogy a beltéri lejegesedik és nem hűt ha nincs elég gáz.

Ma ment a klíma egész délelőtt 16 fokon, jégverem volt a házban, de egy centi jég nem volt rajta.

Most akkor mi van? 40 ezret nem akarok ezért kiadni...

2014. márc. 26. 23:28
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát ha a gáz elszökött, akkor észrevenni a különbséget, tekintettel, hogy a gáz a hűtőközeg....
2014. márc. 27. 00:20
 2/5 Madve ***** válasza:
100%
Lehet, hogy csak szökik a gáz, de nem szökött el mind. Ebben az esetben hűthet, meg jegesedhet is egyszerre, de ami boztos, nagyobb a fogyasztása is. Ln a helyedben megnézetném még egy szerelővel, mielőtt pénzt adsz ki rá..
2014. márc. 27. 00:32
 3/5 Gergő512 ***** válasza:
100%

Ha nincs gáz, vagy is hütőközeg,akkor nem hűt a rendszer.

Ha csöpög a vìz akkor van benne hütöközeg.

Lehet valami dugó van a vîzelvezető csőben,előfordúhat az hogy eltömödik.

Ha ezzek a problémák nem léteznek, akkor a szenzór elromlott.

Mindenképpen szakemberrel el kell végeztetni,mert ha most nem csináltatodd meg,akkor új készüléket kell venned.

A SAMSUNG rol ezt nem gondoltam,de úgy latszik nem mindig a drága a legjobb. :(

2014. márc. 29. 17:49
 4/5 A kérdező kommentje:

Közben konzultáltam egy másik szerelővel is, ő kipucolta a beltérit, meg megnézte a gáznyomást, azt modnta, hogy egy picit alacsony (8 bar volt bekapcsolás után pár perccel), ezért töltött bele 10 deka gázt.

Szerinte ha lukas lenne valahol a rendszer, akkor már elszökött volna belőle az összes gáz.

Szóval szerintem egyértelmű, hogy aki először járt itt, az csak le akart húzni.

2014. márc. 29. 23:26
 5/5 anonim válasza:

Nálam jegesedés fordult elő, de ilyenkor meleg levegő kifújásával és öntisztítás beindításával szoktam megsegíteni.

Idővel a gáz mennyisége csökken, ilyenkor erőlködik, biztos többet fogyaszt és kevesebbet tud hűteni. Én nem értek hozzá, tapasztaltam hosszú megfigyelés alapján!

2017. júl. 12. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!