Gorenje hűtőnk fagyasztó része teljesen leolvadt. Mi lehet a gond? Részletek lent.
Van egy házunk, mely most üresen áll, de maradt néhány dolog a hűtőben és fagyasztóban is. Mivel nem fűtünk, hűvös is van a konyhában, levettük 1-esre a hűtőt.
A szabályzó mellett viszont van egy kétállású kapcsoló, melynek egyik állásában egy nagyobb, a másik állásában egy kisebb hópihe látható.
Ezt a kapcsolót sosem állítottuk, lehet most elkapcsoltuk és azért engedett le a fagyasztó?
A szabályzó közepe nem nyomógomb??
Mert ha igen és megnyomtad akkor leolvaszt.
Valószínűleg nincs külön termosztátja a fagyasztónak. Mivel hűvös a lakás, a hűtő termosztátja úgy érzékeli, hogy nem szükséges indítani a kompresszort, mert elég hideg van a hűtőtérben. Így viszont a fagyasztó sem működik, nem hűl, hiszen egy körön van a hűtővel, és kiolvad, mivel annyira hideg azért gondolom nincs a lakásban hogy ne olvadjon :)
Én is jártam már így, akkor, hogy a félig kiolvadt fagyasztót mentsem, gyorssegélyként egy fazék forróvizet raktam (az egyébként üres) hűtőtérbe. A termosztát felmelegedett, kapcsolt, és újra működött a fagyasztó.
Ha nem tudtok legalább 10 °C-ot biztosítani a hűtőnek, pakoljatok ki a fagyasztóból is, és kapcsoljátok ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!