Electrolulx EKK54503OW kombinált tűzhelyhez elég a 230V?
A helyzet hogy hagyományos családi házunk van. Fogalmam sincs milyen biztosíték vagy mi egyéb van beszerelve a villanyóránál.
Electrolux EKK54503OW tűzhelyt be tudják majd kötni így?
fix-re kötik... esetleg akinek már van ezzel tapasztalata?
3 kW a sütője, elvileg egy védőföldes konektor elég neki.
Legalább 16 Amperos biztosíték/kismegszakító legyen mérőnél.
Saját megszakító+méretezett vezeték+fix bekötés.
Hívj szakembert, az megcsinálja. (Olcsóbban, mint a beüzemelő akarná).
A konnektort meg ekkora fogyasztáshoz kikérem magamnak!!
De egyet nem értek.. akkor az egész falat megbontják a házban, új kábelt kell behúzni?
vagy nem értem.. mondjátok hogy vastag kábel kell.
A falban van ez hagyományos kábel.. ami szokott lenni.. és kész. Az nem elég?
A konyha nekünk a ház hátulján van, akkor a ház elejéről (villanyóra szekrény) fognak a falban behúzni újra kábelt?
Kikérheted magadnak!
Csak a sütő elektromos, 3000Wattal!
Most akkor mi is van? nem értelek benneteket.
Új kábel kell? új áramkörrel?
Az első fő kismegszakító után kell bekötni egy 16A.. és azt kábelen elhúzni a konyháig?
mert ezt tuti nem vállalnám be.
Ha van a tűzhelynél egy védőföldes konektor, akkor már oda bedugható a sütő. Persze, nem több méteres hosszabbítóval! A konektorok legtöbbje 16Amperig terhelhető, ez 3680Watt(230X16) terhelést jelent.
A sütőnek 3000Watt a max. terhelése, tehát elbírja!
Feltétel még, hogy a villanyóránál is legyen elég erős automata.
Jó közben kicsit utána ovlasgattam, és kiderültek a dolgok.
Megnéztem nálunk SAjnos! 3 fázis van, azért írtam sajnosnak, mert igen a szüleim a legolcsóbb mivolta miatt, azt gondolták elég a max 32A. tehát 3x 10A főmegszkítók vannak.
Szóval le kellene cserélni az egyik főmegszakítót 16A-re, és csak ez az E-On felé lenne 18.000 -ft. Aztán be kéne erről a fázisról kötni az árramkört a konyhába külön vezetékeléssel. Mivel szerintem nincs min 2,5 mm vezeték a falban (szintén ismerve a szüleimet...takarékosság).+ a tűzhely gáz részének a bekötése (csak márkaszervíz)..lenne olyan 40-50e a bekötés. **
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!