Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Mi lehet a baja a kotyogós...

Mi lehet a baja a kotyogós kávéfőzőnek hogy nem fő le a víz?

Figyelt kérdés

Még sose jártam így, eladó vagyok és eladtam egy kotyogó kávéfőzőt tegnap. A mai napon visszahozták hogy nem fő le a víz. Én kérdeztem a vevőt, hogy nem e tömik e meg kávéval mondták nem. Én kicseréltem egy másikra és hazahoztam itthon kipróbálni és tényleg nem fő le. 10 percig a gázon volt és semmi. A kávéfőző vadonat új. Már biztos eladtam bolti pályafutásom alatt vagy 100 db-ot, de még ilyen problémám nem volt. Én a biztonsági szelepjére gondolok ami az oldalán van, hogy lehet az a hibás. Kép, Ilyenről lenne szó: [link]

Valami ötlet? Mi miatt nem fő le a kávé?

2014. jan. 7. 20:10
 1/8 anonim ***** válasza:

A biztonsági szelep arra jó, hogy a benne lévő golyó kiolvadásával ne engedje szétrobbanni a cuccot, ha a forrásban lévő víz nem tud átjutni a főzőn. Mivel ilyesmi gondolom nem történt, a biztonsági szelep jó.

A következőket tenném:

1.Kávéfőző szét, mintha kávét akarnék főzni.

2.Kávétartó "izé"-t üresen rászorít a felsőrész aljára.

3.Belefúj az "izé" csövébe, modellezendő a gőzt.

4.Ha a levegő átjut a cuccon, nem volt elég ideig a gázon, új próba nagyobb lánggal vagy hosszabb ideig.

5.Ha a levegő nem jut át a cuccon, valahol akadály/dugulás van a rendszerben.

2014. jan. 7. 21:50
 2/8 anonim ***** válasza:

Nézd meg hogy a felső szitán vannak e egyáltalán lukak. A kv tartó vízbe merülő csöve szintén megvan-e. Valamint a felső részben van 1 kúp amiből kifolyik a kv,ezen vagy nincs furat(öntési hiba) vagy elfelejtették az oldalát bevágni és nem folyik ki a főzet(keskeny 2-3mm széles vágat a kúp tetejétől nézve kb 10mm-re)

Villszer.

2014. jan. 8. 06:31
 3/8 A kérdező kommentje:

Na kiprobáltam bele fujtam és a levegő tökéletesen átmegy rajta. Na kiprobáltam mégegyszer már megéget a kávéfőző foggantyúja de fél órát volt a gázon és semmi.

másodiknak:

Minden benne van a kávéfőzőben. Tudom mire írod hogy hol kell lennie kifurva mindenhol ki van furva és a szűrő is. Ezért nem értem én is hogy mi lehet a hibája.

2014. jan. 8. 09:39
 4/8 anonim ***** válasza:

:):):)

Lehet, hogy mégis a biztonsági szelep lesz a ludas?:):):)

Benne van egyáltalán az a golyó és rendesen be van húzva a helyére?

Amikor félóra "főzés" után levetted és szétszedted, volt (maradt) benne víz egyáltalán?

2014. jan. 9. 19:06
 5/8 A kérdező kommentje:

megnéztem benne van a golyó a biztonsági szelepbe. A víz ugyan addig van benne mint töltéskor.

Ezért nem értem én se

2014. jan. 10. 10:35
 6/8 anonim ***** válasza:

Ebben az esetben az nem lehet más, mint egy UFO. :)

Nem olyan bonyolult szerkezet az, fél óra főzés után nem produkálhatná ezeket a "tüneteket".

2014. jan. 11. 16:44
 7/8 A kérdező kommentje:
azért nem értem én se. Vadonat új termékről van szó. nem értem én se mi lehet a hibája. Tiszta kabaré.
2014. jan. 11. 20:48
 8/8 anonim válasza:
Enyém is hasonló készülék (volt). Kb. néhány hónapig működött, aztán a szelep elkezdett szivárogni, elaludt alatta a gáztűzhely, hiába szorítottam meg, hiába fújtam át, falra hányt borsó. Iktatva a kukába, amúgy ilyen típusból már ez már sokadik, ami bedobja a törülközőt, a jó öreg Nescafé verhetetlen :)
2015. máj. 12. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!