Hőtárolós villanykályhánk van. Már napok óta nem fűt, de a villanyórája meg pörög (éjszakai áramos, külön órával) mi lehet a hiba? Mit lehet tenni ilyenkor?
Ez a külön-külön "éjszakai" óra nekem is furcsa...
Hány órád van összesen?
Ha jól mondod, akkor legalább 3 órád van, ugye?
1 normál, és 2 kapcsolt "éjszakai".
Ahogy már többen is utaltak rá, amennyiben a mérő "pörög" azaz fogyasztást mér, akkor ott fogyasztás van.
A villanynál az pedig hővé alakul. Nincs olyan, hogy csak úgy kimegy a kéményen, vagy "eltűnik". (különleges eseteket leszámítva, mint pl.: ha rádióhullámot generálunk belőle, stb.)
Ha a kályha nem fűt egyáltalán, akkor más fogyasztó is van abban a körben. (Persze ebben benne van az is, ha mondjuk a szomszéd megcsapolta a vezetéketek)
Hangzanak el válaszok a találgatás szintjén, de Tőled érdemi válasz nem érkezik.
Konkrét kérdésem: hány villanyórád van??
Az én feltételezésem: Neked 2 mérőd van, egy kapcsolt és egy normál. (Ha 3, mert eddig azt állítottad, akkor a többi tárgytalan)
Hogy rövidre zárjuk a dolgot: akkor, amikor ad áramot a kapcsolt, menj oda a bojlerhez, vedd le minimumra a hőmérsékletet, azzal a feltételezéssel, hogy akkor ki fog kapcsolni, ezt jelzi majd a fűtésjelző lámpa (LED), és akkor nem fogyaszt a bojler.
Na akkor nézd meg a villanyórát és mondd (írd) meg, mit csinál. Forog vagy nem??
Na megint olyat mondtál, ami hogy is mondjam, elég ritka lehet.
Kérdésem: hány sor számot pörget, a 2 tárcsa.
Azt a számsort kérdezem, amit leolvasnak, beírnak a számlába, az után fizetsz.
Ha 2 tárcsa van, akkor 2 számsornak is kell lenni, ott van mind a kettő?
És megy előre a bojleré is, meg kályháé is??
Én erre szeretnék Tőled választ kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!