Mosógép szivattyúzásnál erős visító hang, mi lehet?
Amikor szivattyúzza kifele a vizet, akkor időnként, de a végén (az utolsó pár decinél) elkezd hangosan és magas hangon "visítani". Nem találok rá jó szót.
Nekem laikusként az a félelmem támad tőle, hogy le akar égni a gép.
Arra gondolok, hogy talán valami idegen tárgy van a szivattyúnál vagy abban benne.
Valszeg holnap szerelő lesz ha addig nincs jobb ötlet.
A szűrőt már kiszedtem, kitisztítottam, volt benne pár gány meg valami ruháról lejött darab (melltartópánt v nmtom)
Hozzátartozik, hogy tisztítottuk a gépet mert tele volt penésszel. Töltöttem bele több vizet emiatt, mert alapból a gép eléggé keveset használ, gondoltam arra is, hogy talán a szivattyú nem szereti ha több ideig kell neki a vizet kitolnia, bár akkor se válasz arra, hogy miért akkor akad le amikor kevés víz van már a gépben.
Szivattyú csere lessz szerintem a megoldás.
A visító hang a csapágy kopására utal. Amíg terhelés alatt van (több víz), addig nem hallani többek közt talán a nagyobb ellenállásnak is köszönhetően. Jobb, ha szerelőt hívsz, akinek elmondod az itt is feltett kérdésedben leírt tüneteket.
Köszönöm a választ.
Hívtam a szerelőt, szomszéd ajánlotta be, csütörtök reggel kell majd újrahívnom. Ő is a szivattyúra gyanakszik.
Meglátjuk mi lesz, félő, hogy csere lesz, még nem tudom mennyi egy ilyen szivattyú, de gyanítom, hogy 10e felett kezdődik.
(Whirlpool awz410)
ha, rendeltem egy szivattyút a géphez, kb 4e Ft, nem horribilis tétel. Majd úgy intézem, hogy mire megjön, addigra hívom a szerelőt. Azt mondta nem lesz baja max legrosszabb esetben leáll a szivattyúzás.
Lehet a szaki le fog hülyézni, hogy előre berendelem az alkatrészt, de mivel eléggé valószínű, hogy az a baj (ő is azt mondta a telefonban), ezért döntöttem így, nem akarom, hogy 2x kelljen emiatt kiszállnia meg neki utánajárnia.
Jobb hogy te rendelted meg a szivattyút mert ha ő teszi akkor nagy valószínűséggel átver(és így tudod az árakat),mivel fogyóeszköz a szivattyú mindig van náluk univerzális darab-persze ezt nem közli hanem hogy "véletlenül" és aranyárban-majd figyeld meg hogy max.1 perc a beszerelése,2 torx csavar és 2 elektromos vezeték van rajta...
Tapasztalatból mondom-anyám a távollétemben kihívott egy szerelőt ezzel hibával,jól megkopasztotta több 20.000 forintra,miközben kezében a tényleg tropa szivattyút tartotta és kérdezte hogy kell-e a javítás vagy szétszedve hagyja a gépet,-úgyhogy érdemes lenne előre tisztázni a beszerelés árát,és ha túl sokat kér akkor inkább olyan ismerőst keresni aki be tud csavarni két csavart.Én meg sem mertem mondani anyámnak hogy 3500-4000 Ft a bolti ára és én is be tudtam volna szerelni...
köszi a választ.
egyelőre nem hívtam vissza a faszit több okból se.
1. Időközben a tünet eltűnt.
2. Várok a szovattyúra, holnap érkezik
3. Nem is érek rá most itt lenni
Én szétszedni szétszedtem előző nap hátul, a szivattyú egyik oldalát le is tudtam szedni, a másikhoz nem fértem hozzá. Viszont láttam egy elég jó videót, hogyan kell lekapni az elejét, majd megnézem, úgyis meg kéne tisztítani az üstszájgumit, azt meglátom a szivattyút is ki tudom e szedni.
Amúgy szomszéd szerint ez a szerelő normális, nem a lehúzós fajta. Én azért próbálok okos lenni és ha úgy érzem, hogy nem megy, akkor nem baxom el a gépet. De valszeg valóban a szivattyút egyszerű dolog kicserélni. (elméletileg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!