Hogy tudom teletölteni vízzel a villanybojleremet? Szét kell szednem és kiengednem belőle az összes vizet?
Figyelt kérdés
Megmozgatom és hallom hogy csak az alján van víz, nincs tele a bojler, nem töltött újból tele, mert csöpögött a szerelvénynél és el lett zárva a bejövő hideg víz, de közben ugye használtuk. Most engedjük le teljesen, szedjük szét is, mint vízkőtelenítésnél?2013. szept. 18. 20:47
1/9 anonim válasza:
Kinyitod a meleg víz csapját,majd a bojler víz betápját is. A beáramló víz a levegőt kinyomja a meleg víz csapján,majd ha ott is víz jön,elzárod és már "teli" is a bojler.
Villszer.
2/9 A kérdező kommentje:
Igen, csak az a baj, nekem nem ürült ki teljesen bojler és jön a meleg víz folyamatosan
2013. szept. 18. 20:56
3/9 A kérdező kommentje:
Meg ha meglötyögtetem a bojlert, kong az ürességtől, valami nem jó! :)
2013. szept. 18. 21:01
4/9 anonim válasza:
Mitől folyik folyamatosan a meleg víz? Rossz a csap? Mert ha igen akkor persze hogy folyik mert a betáp víz nyomja ki. Milyen a bojlered van?
5/9 A kérdező kommentje:
Ariston 80 literes. Akkor folyik, mikor kinyitom, mert ugye hallottam, hogy úgy kell feltölteni, hogy kádnál kinyitom. De nekem nem jön belőle levegő, csak víz, és akkor szívja is a hideg vizet, hogy utántöltse, de mégsincs tele.
2013. szept. 18. 21:10
6/9 A kérdező kommentje:
Meg bekell dugni a konektorba hogy áram alatt legyen vagy nem???
2013. szept. 18. 21:15
7/9 anonim válasza:
A víz töltésnél mindegy hogy kap-e áramot vagy nem. Szóval még egyszer. A kádnál(mosdónál) a meleg víz csapját kinyitod, a bojlerbe a víz 1 sarokszelepen és 1 biztonsági szelepen keresztül jut hideg víz. Ha üres vagy félig tele a bojlered akkor is levegő fog elsőnek jönni. Mivel a hidegvíz a bojler aljára folyik,a melegvíz cső pedig felnyúlik a tartály tetejébe. Ha a melegvíz csapon teljes nyomással jön a víz(úgy mint a hidegen) a tartály tele van. Ugyan nem 100% ig mert van 1 kis légpárna a tágulás végett. Érted?
8/9 A kérdező kommentje:
értem köszi szépen!
2013. szept. 18. 21:51
9/9 anonim válasza:
Nem lehet, hogy fordítva kötötted rá a vizet?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!