Miért szikrázik néha a mikróban amit melegítek?
OFF:
kapaszkodjatok meg: jobb mikrókon ott a jelzés, hogy ne tegyél be úgy a mikróba pohárban, hogy nincs bent kanál ... a magyarázat, hogy túl tiszta víz és pohár esetén úgy elérheti a víz a forráspontot, hogy nem képződnek buborékok, nem "forr", viszont amint megmozdítod a poharat robbanásszerűen elindul a forrás és elintéz a forró víz ... a kanál azért kell, hogy ha eléri a forráspontot a víz, akkor ténylegesen forrjon is
namármost, a kanál nem műanyag, hanem fém (persze a figyelmeztető ábráról ez nem derül ki, de én feltételeztem) ... kipróbáltam, semmi szikra, vagy kanálmelegedés, a rendszer működött ... ezen felbátorodva alufóliával takart kaját is beraktam ... szikrázás, háborgás nem volt a mikró részéről, viszont a fólia is forró lett
na most, ugyanez a mikró azonnal elsírta magát és szikrázott, amikor festett szélű (feltehetően fém tartalmú) tányért melegítettem
következtetés nincs :)
első sorban kimaradt:
mikróba pohárban VIZET,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!