Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » DAEWOO mosógép DWD-M8051 :...

DAEWOO mosógép DWD-M8051 : Hogy kell beállítani a hőmérsékletet és a centrifugálást a programokon belül?

Figyelt kérdés

Mindig is Whirlpool-unk volt, ilyen - olyan típus, mindet egyszerű volt programozni, kb. gyerekjáték, ehhez képest ezt a Daewoo-t nem értem egyáltalán (útmutató van, nem segít, abszolút nem értem az egészet).

Fő kérdésem :

Egyetlen programválasztó tekerentyű van, mindegy neki az is, merre tekerem.

(Ill. a kiegészítő funkciók gombjai még külön -- az világos, nincs vele gond.)

A programokon belül (ruhatípus alapján, pl. pamut, műszálas) szerepelnek a táblázatban különböző hőmérsékletek. Hogy lehet ezeket beállítani? Nekem semmi módon nem engedi. Csak a programot engedi kiválasztani (vagyis a ruhatípust), azon belül semmit. (Ugyanez a centrifugálással -- arra lenne, elvileg, 2 fordulatszám, de nem tudom aláprogramozni a "ruhatípus"-nak ezt sem.)

Help, pls.

Lehet, azért nem értem, mert a Whirlpoolhoz szoktam..... de nekem ez rejtély. (Különben is valahogy nem tetszik az egész..... ez vagy túlokos akar lenni, vagy......)

#programozás #mosógép #Daewoo #DWD-M80151 #hőmérséklet-választás #aláprogramozás
2013. jún. 5. 18:10
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Gondolom ezért.

[link]

2013. jún. 5. 20:15
 2/13 A kérdező kommentje:

Ezt értem, igen, világos, ezt beállítja automatikusan magának (bár nem tudom, mért nem választhatok én -- de OK -- ha meg ki akarom cselezni, kicselezem / öblítőstop és utána külön a centri program).

A lényeg, ami a problémám :

A hőmérsékleteket mért nem választhatom?

Vagy ha igen, hogy kell?

Csak annyit enged beállítani, hogy mondjuk : pamut.

Vagy mondjuk: műszálas.

Ezen belül lehet hideg, 30C, 40C, 60C..... Na és ezt nem engedi programozni. De ennek semmi értelme..... A gép automatikusan nem választhatja ki a mosási hőfokot..... attól még, hogy valami pamut vagy akármi......

Föl is vannak sorolva a táblázatban az adott program(ok)hoz tartozó hőmérséklet-opciók, a mellette lévő rubrikában, szépen egymás alatt.

(Lefotóztam, csak költöztünk, nem találom a feltöltőt.... ha meglesz, feltöltöm, ott látszik az egész. Bár ha valakinek van, és ismeri a választ....)

Szval, köszi, de továbbra is : Help, pls.

2013. jún. 6. 08:41
 3/13 A kérdező kommentje:

Nekifutok még egyszer :

-- Tehát a "Program" és "Ruha típusa" oszlop mellett egy külön oszlop sorolja fel az ahhoz tartozó hőmérsékleteket -- van, ahol hidegtől 30-40-60-on át egész 95C-ig.

Na ezt hogy kell beállítani?

Mert nagyon nem mindegy.

De csak a "Program"-ot fogadja el, csak arra indul. A hőmérsékletet (ami a táblázatból kiindulva, alopció kellene, hogy legyen), azt már nem lehet aláprogramozni / nem tudok rájönni, hogy kell.

-- Csak külön hőmérsékletet szintén egyáltalán nem lehet programozni. (Vagyis szintén nem tudom, miképp lehetne.)

-- Ahol a "Program" egyértelműen = 1 bizonyos hőmérséklettel, az pedig csak végleteseknél fordul elő (mint a hideg; vagy a rettenet hosszú "intenzív"; vagy pedig a "Gyors"). Ezek így külön programok, egy bizonyos hőfokkal.

-- Szval : Ahol vannak a programhoz tartozó (választhatónak kinéző) különböző fokok, ott mi a helyzet??

Nem tudom, sikerült-e fotó nélkül megfogalmazni.....

2013. jún. 6. 09:11
 4/13 anonim ***** válasza:

Rosszul értelmezed.Ahol ikonok vannak és arra állítod akkor a gép automatikusan előre programozott mód szerint

mossa.

A táblázatban az van,hogy a ruhák milyen hőfokon moshatóak.

Tehát ha berakod a ruhát és erősebb mosást akarsz akkor

beállítod mondjuk 60 fokra és így mosod.Viszont ha összemegy az már nem a gép hibája.

2013. jún. 6. 12:47
 5/13 A kérdező kommentje:

Na ez a baj.

Ugyanis fokra egyáltalán nem lehet beállítani. (Ezt írtam is fent.)

Beállítanám és szívesen X fokra..... csak akkor nem indul el a mosás.

Egyik fokra sem indul el.

Ha hőfokra állítom, akkor az történik, hogy : A kijelzőn két vízszintes vonal, a dob elkezd pörögni, de nem szív fel vizet.

Mosni (vízfelszívással) csak ikonos beállításnál kezd el. De az ikonos beállításról nem tudni, hogy hány fokon mos...... ott van mondjuk mellette az összes fok (a táblázatban, mint lehetőség), melyikkel mos, mittudomén?

Érted? Nekem tökéletes lenne, ha ráálíthatnám a hőfokra..... de akkor már a vizet sem szívja fel, anélkül pörög.

2013. jún. 6. 17:05
 6/13 A kérdező kommentje:
Jav. : Nekem tökéletes lenne, ha ráállíthatnám a hőfokra...
2013. jún. 6. 17:08
 7/13 A kérdező kommentje:

Ehh, Jav. 2. : Beállítanám én szívesen X fokra..... csak akkor nem indul el a mosás.

(bocs az elütések)

2013. jún. 6. 17:11
 8/13 A kérdező kommentje:

De amúgy tökéletes, amit mondasz, mert az összes fenti hosszú beírásaim lényege :

Hogy lehet beállítani a hőfokot?

Csak azért csavarodott össze a logikám, miszerint az ikonos programból próbáltam kiindulni, mert a hőfokos beállítással nem mos. Egyáltalán. (Csak valami pörgés, víz nélkül.)

(Az ikonossal meg mos /egyet végigcsináltam/, de nem tudom, hány fokon..... na innentől kész vagyok).

2013. jún. 6. 17:20
 9/13 A kérdező kommentje:
Azt hiszem, kiírom újra a kérdést, átfogalmazva..... Mert tényleg a táblázat bezavart (pedig elsőre láttam rajta, hogy úgy, ahogy van, hüleség..... azaz fölösleges okoskodás. Tévesen mentem az irányba, hogy jelentőséget tulajdonítottam neki. Mennyi info van abban, hogy fölsorolja, hogy a pamutot az összes létező hőfokon moshatom, attól függően, hogy mennyire koszos? Zéró.)
2013. jún. 6. 17:42
 10/13 A kérdező kommentje:

Átfogalmaztam : http://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__haztart..

Bárhol nagyon örülnék segítségnek, itt vagy az újnál..... köszönöm.

2013. jún. 6. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!