Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Milyen elöltöltős,6-7 kg...

Milyen elöltöltős,6-7 kg kapacitású mosógépet érdemes venni? Nem kell extra (kijelző stb), de ne penészedjen, mosson rendesen és lehetőleg ne menjen tönkre 5 év alatt. Tippek?

Figyelt kérdés

2013. máj. 26. 15:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Nekem LG F1056ND gépem van, már nem lehet kapni, mivel 2 éves modell, de biztos van mai megfelelője.

1000ford, kicsi kijelző, Inverter Direct Drive motor, 6kg.

Nagyon jó gép, elégedett vagyok vele, újból ezt venném ha választani kéne.

Extra halk az Inverter DD motor miatt, még a centrizést is alig hallani, meg sem mozdul a gép. A leghangosabb része a mosásnak, amikor magába ereszti a vizet.

Sok programot tartalmaz, amik valóban különbözőek. (pl. a tesóm Samsung gépén kevesebb program van, ráadásul azok is szinte ugyanazok. Úgyértem tulajdonképpen minden program ugyanaz, csak a mosási időt változtatja a programkapcsoló.) Az LG gépünkön tényleg változóak a programok, más ideig forog a dob, más vízszinttel mos a gép a különböző programokon, szóval nemcsak ilyen "álprogramok" vannak benne, mint a Samsungon, ahol úgy is lehetne akár, hogy 1 program van, csak megtudod változtatni hogy mennyi ideig mosson a gép.

A gép jól öblít, a legtöbb program 50 perces öblítést tartalmaz, ami elég jó. A fő programokból 3 van: pamut gyors, műszál, pamut. Szóval kitudod választani mennyi ideig mosson a gép.

Ezenkívül persze takaró program, kímélő és mindenféle van benne.

Minden program meghosszabbítható egy "Intenzív" gomb használatával, ami hosszabb mosást és hosszabb öblítést takar.

Választható "Higiénikus öblítés" funkció , ami öblítéskor megemelt vízszintet takar, illetve +1 öblítést fűtött vízzel. A ruhák ettől nagyon puhák lesznek.

A kímélő mosásból teljesen kiiktatható a centrifuga az öblítések között is, így pl. nyomott mintázatú felsőket extra kímélően lehet mosni: persze a végére így kézileg kell beállítani pluszba egy Centri programot.

Van előmosás opció is, én ezt nem szoktam használni, erre a Gyors 30 perc programot használom.

Szóval a gép programállítási lehetőségei nagyon sokfélék lehetnek.

Persze vannak hibái: nagyon hiányolom a sima + öblítés funkciót, ugye csak a "Higiénikus öblítés" van, ami viszont az utolsó öblítővizet felfűti. Szóval csak egy sima + öblítés lehetne rajta. Persze ez megoldható, hogyha végzett a gép, akkor ráteszek egy Öblítés+centri programot, szóval igazából nem egy nagy dolog, + 1 kézmozdulat, de ettől függetlenül tartalmazhatna ilyet a gép.

"mosson rendesen "

Rendesen mos. A főprogramok szerintem megfelelő ideig tartanak:pamut gyors, műszál, pamut - 20, 30, 60 perc. Ezekhez +50 perc öblítés, ebből kiderül, hogy a programok 70, 80, 110 percesek. Ha olyan gépet keresel, ami 40-50 percig mos, akkor az LG nem a Te géped. A programok mint említettem egy plusz gombbal hosszabbíthatók, de rövidebbet nem lehet csinálni.

"ne penészedjen"

Hát igen. A whirlpool gépem penészedett nagyon.2-3 hónap után. Ez 2 éves, de semmi jele penésznek, szerencsére.

Minden mosáshoz használok vízlágyító tablettát Lidl W5, vagy Penny-s Trendy-t, 51 db-os és 1000Ft mind a kettő, nem egy nagy összeg, de tisztán is tartják a gépet. Minden hónapba egyszer csinálok géptisztító mosást:

[link]

Ilyennel amit linkeltem, vagy DM saját termékével.

Mosás után ajtót nyitva hagyom, gumis és mosószertartó részeket szárazra törlöm.

A gép olyan tiszta, mintha új lenne. A Whirlpoollal sokat szenvedtem, mindig penészesedett, erre nem jellemző, teljesen tiszta.

2013. máj. 26. 21:19
 2/16 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a részletes választ! Én is folyton törölgetem a gépem, tisztítom is rendszeresen, nyitva is van a teteje, mégis rohad :S Indesit...

Ha van még vélemény, jöhet :)

2013. máj. 27. 15:01
 3/16 anonim ***** válasza:
Én mosógépeket árultam sok éven át, így tapasztalatból tudom, hogy LG, Samsung, Electrolux-ot, nyugodtan, Bosch-t ki kell fogni, de abból is lehet jó, vagy prémium kategóriás az AEG, Siemens és persze az abszolút ász a Mielle, amit viszont nem szabad az olasz és spanyol márkás gépek, meg lehet kérdezni az eladót, hogy hol gyártották!
2013. máj. 28. 16:21
 4/16 A kérdező kommentje:
Köszi neked is a választ! A Whirpool-ról mit tudsz mondani? Valaki dicséri, valaki szidja.
2013. máj. 28. 19:49
 5/16 anonim ***** válasza:
Az olasz! :D
2013. máj. 28. 20:45
 6/16 anonim ***** válasza:
Jah és még annyit, hogy ezek a gépek általában 1-2 év garit kapnak, ami azt eredményezi, hogy 2-4 éves üzemidőre vannak belőve. Ezt sajnos már így gyártják, minden márkából ki lehet fogni jó és rossz típust is, whirlpool-ból is vannak jó tapasztalatok, de a sok éves átlag nem azt mutatja, hogy megéri pénzt fektetni bele, amit még kihagytam, az a Gorenje, ő Szlovén márka, 3 év garit ad a gépekre és egész jókat is gyárt és árban is jók.
2013. máj. 29. 09:30
 7/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi :) A Gorenjét is akartam kérdezni, tényleg. A Fagor meg spanyol? Abból anyukám kifogott anno egy tökéletes példányt, lassan 15 éve van meg! De gondolom, azokat még nem 2 évre tervezték...
2013. máj. 29. 13:57
 8/16 anonim ***** válasza:
0%
Energomat. Igaz, nem elöltöltős, de 30 évet simán kibír.
2013. jún. 1. 22:11
 9/16 anonim ***** válasza:

1. Hol a francba vegyen új Energomat mosógépet?

2. Nem bír ki 30 évet.

3. Gondoltam, hogy megjelenik ilyen okoskodó itt is, mint mindenhol, hogy "bezzeg a régi dolgok jobbak voltak" - pedig full h_lyeség ez, csak mondod a baromságot a többi h_lye után.

4. Az Energomat egy teljesen elavult gép, elavult programválasztékkal, nincs kímélő mosás, nincs 30 fokos mosás - mit kezdjen vele a kérdező?

5. Tényleg zabálja a vizet a mai gépekhez képest. Saját tapasztalat, lemértem: egy 71 literes 12 éves Whirlpool géphez képest is legalább 3-szor annyi vizet használ!! Pedig 12 éves Whirlpool géppel hasonlítottam össze!!

6. Ez a gép terrorizálja az alatta lévő lakókat. Persze ha rosszba van velül az ember, akkor ez kifejezetten előnyös :)

7. A kérdező első kikötése, illetve második szava az volt, hogy "elöltöltős".

Erre ajánlottál neki egy felültöltős gépet.

Gratulálok a válaszod hasznosságához.

2013. jún. 2. 06:52
 10/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, de azért szeretnék elöltöltőset, mert 6-7 kg ruhát szeretnék mosni! Gondolom az Energomat nem tud annyit. Igen, csaknem 1000 ft-os vízdíj mellett nem lényegtelen a vízfogyasztása sem, tekintve, hogy jelenleg naponta mosok... (Épp ezért kellene a nagyobb gép, hogy ne kelljen naponta keveseset mosnom, sajnos a jelenlegit kb. 4 kilóval tudom max üzemeltetni, mert nem bírja).
2013. jún. 2. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!