Egy klíma berendezés H2O hibaüzenetet hozza, pedig föl van töltve a rendszer vízzel. Mi okozhatja még?
Vízköves szenzor?
Felgyűlt kondenzvíz?
Hát ezek csak tippek, gondolom a víztartálynak van egy szintmérője, azt kellene megkeresni. Lehet a szenzor hibája, a kábelének kontakthibája meg sokezer dolog.
Nem tudom, milyen típus ez, lehetséges-e, hogy valahol kondenzvíz felgyűlik és érzékel-e ilyet.
Tudod, sajátnak otthon vidáman nekiesnék, de nem vagyok hivatalos szakember, csak egy finommech. műszerész, ha kétórás keresgélés után otthon, saját berendezésnél állok tanácstalanul, az nem égés, csak időpocsékolás. :)
De ha megadod a pontos típust, utánanézhetek, hol kellene keresgélni a hibaokot. Feltéve, ha találok neten kapcsolási rajzokat vagy szervizkönyvet.
A tipusa: York yccaa LN-60
Ha esetleg találnál hozzá leírást, nekem nincs meg. Köszönöm az eddigi segítséget!
Közben azonosítottam az ikont
, a 11- es számú a fenti rajzon: antifreeze (fagyveszély), ezt mi okozza?
A hűtőradiátorra ráfagy a pára a levegőből. Ha ez vastagodik, romlik a hatásfok (a jég hőszigetel) és a masina elkezd áramot zabálni.
Ezt a jegesedést érzékeli, ilyenkor leáll a hűtés, a hűtőtestet felfűti és leolvasztja a jeget. Ilyenkor meleget fúj, ez az anti-freeze mód, amikor ez történik, világít az anti-freeze lámpa, sok split-klímánál nincs külön kijelző csak villog a jégkristály-jel.
Amint a leolvasztás kész, a lámpa kialszik és megy tovább a hűtés.
Ez szerintem csak akkor hibajel, ha nem alszik ki félóra múlva se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!