Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Meghibásodott a hűtőm? Üdvözle...

Tomasso25 kérdése:

Meghibásodott a hűtőm? Üdvözletem! Tegnap este a hűtő kicsit érdekes, sistergő hangot adott ki, azt hittük, a hűtőfolyadék adta be az unalmast, de nem.

Figyelt kérdés

Ha már kipakoltunk belőle, leengedtük, majd most reggel ismét üzem alá helyeztük; a hűtő- és fagyasztó része üzemel, csak a kompresszor nem akar kikapcsolni (most már másfél órája megy folyamatosan). Ilyen esetben mi lehet a probléma (egy régebbi Siemens hűtőről van szó)? Kukázni kell a hűtőt, vagy van valami megoldás?

Nem értek hozzá, de olyan, mintha a hőkioldó nem érzékelné az üzemi hőfokot a hűtőrészben, és emiatt megy folyamatosan a kompresszor. Egy idő után olyan, mintha a kompresszorban lévő olaj már forrna, nem biztos, hogy ez valójában is így van, csak hallás alapján úgy tűnik. Üdv, Tomi

2013. máj. 7. 10:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A hűtőgépszerelő is csak egy szakma...
2013. máj. 7. 10:29
 2/12 A kérdező kommentje:
Valóban az, csak a kérdés nem e szakma felé irányult...
2013. máj. 7. 10:48
 3/12 anonim válasza:
üdvözletem! Ennek kakukk...
2013. máj. 7. 10:53
 4/12 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy csak a termosztát adta be a kulcsot:

[link]

...ha -egyébként- a hűtés megfelelő!

Ezért kár lenne kukázni a hűtőt, egy jó szerelő kell hozzá.

2013. máj. 7. 10:58
 5/12 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem biztos. Amikor én kihúzom, és leengedem, ismét visszakapcsolom (=kombi hűtő), akkor bizony van, hogy 3-4 órahosszát is megy egyfojtában, mikorra a fagyasztórészben is eléri azt a hőfokot, hogy kikapcsol.

Mondom, ez leengedés után!

Próbáld ki, ha a hőfokszabályzót letekered egészen 2-3-ra, akkor automatikusan leáll-e? Ha leáll, akkor nincs vele gond, tekerd vissza, és majd amikor elérte a kívánt hideget, leáll az magától is!

Ha még délután 3-kor is megy, no akkor már kétségeim lennének!

2013. máj. 7. 11:02
 6/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm, uraim! Végre vannak értelmes emberek, akik a lehetőségeikhez mérten értelmes, segítő választ adnak!

Kb. fél órája letekertem 3-asra (eddig 4-en ment), akkor azonnal leállt, most pedig beindult ismét a kompresszor. A kompresszor elég meleg, de ahogy utána olvastam, ez az üzemi hőfok, azonban arra nem találtam leírást, hogy a hűtőrács (nem tudom a pontos nevét, ezért elnézést [tudjátok, az a rácsos rész, ami a hűtő hátoldalán van végig]), az is kicsit meleg. Ennek nem szabadna melegnek lenni, vagy van ennek is egy üzemi hőfoka, nincs ok az aggodalomra?

2013. máj. 7. 11:11
 7/12 anonim ***** válasza:

Most megnéztem az enyémnél, még sosem tapogattam. Szóval az enyémnél is meleg, de nem forró!

Szerintem ha normál mérték, akkor nem szabad hogy baj legyen, hiszen azért nevezik hűtőrácsnak, mert állítólag valamennyi hőt elvezet.

Szóval az enyém nem forró, de melegebb, mint a tenyerem!

2013. máj. 7. 11:46
 8/12 anonim ***** válasza:
A rács a hőleadó rács, ott adja le a belső és külső hőmérséklet különbségét. Az meleg.
2013. máj. 7. 11:46
 9/12 A kérdező kommentje:

Akkor ezzel nincs gond! Egyébként, ahogy látom, csak akkor melegszik valamennyire (ahogy írtad is jószomszéd, minimálisan tenyérhőmérséklettől magasabb a hője), ha a kompresszor is megy. Ha a kompresszor leáll, akkor a hűtőrács is elkezd hűlni.

Köszönöm ismét a segítő válaszokat, remélem, nem fog makacskodni és bírja még valameddig. Szép napot nektek!

2013. máj. 7. 12:14
 10/12 anonim ***** válasza:
A hűtőrács üzemszerűen meleg. Ugye ami meleget bentről elvon, azt hátul leadja.
2013. máj. 7. 12:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!