Indesit kerámialapos villanytűzhelyt be lehet dugni hagyományos földelt konnektorba?
Mi az, hogy ideiglenesen falon kívül vezetve!?
Fél éve vettem egy ilyen tűzhelyt, villanyszerelőt hívtam, az bekötötte, szó nélkül falon kívül vezetve!
Ha csak 1 lapot használ az ember, akkor miért is balesetveszélyes a dugaljas megoldás? Nem csapja le, földelve van!
Én vagyok a 8-as válaszoló, akit leugatott a villanyszerelő. Bár én nem vagyok villanyszerelő, de apukám az, illetve elektrotechnikát végeztem szakközépbe, így van némi fogalmam a villanyról.
"Mi az, hogy ideiglenesen falon kívül vezetve!? "
Én sem értem ezt. Panelházakba akkor 30 éve ideiglenesen van folyamatosan a villanytűzhely vezetéke kiépítve a fal mellett.
Másik dolog amin jókat nevettem:
javasoltam neki, hogy kösse be, de csak egy főzőlapot használjon.De ez a vill. szerelő szerint nem jó megoldás, ezt javasolja neki:
"vegyél egy egy-két tagu főzőlapot, amit viszont bedughatsz a dugaljba."
Miért, ha a tűzhelyen csak 1-2 főzőlapot használ, akkor nem ugyanezt csinálja? :))
Nem mindegy, hogy a tűzhely egyik főzőlapját kapcsolja be, vagy egy külön vásárolt rezsó főzőlapját?
A vill. szerelő szerint nem mindegy, hogy melyik fogyasztja az áramot. Szerintem anyám többet ért a villanyszereléshez, mint ez a magát vill.szerelőnek nevező ember.
Amúgy meg a villanyhálózattól is sok minden függ. Például egy 30 éves panelházba, ahol alumíniumvezetékek vannak, ott nem használnék tartósan egyszerre 2 tagú rezsót például, ugyanis 1500W felett, rosszabb esetben már 1000W felett melegedhetnek a vezetékek eléggé. Főleg, hogy ez ugye sokáig megy. Oké, hogy egy mikró is 2000W felett fogyaszt, nade általában max 1-2 percig megy, a 4-5 perc már ritka. Szóval hiába lehet bedugni, akkor sem biztos, hogy ez jót tesz a vezetékeknek.
Mi is 30 éves panelbe lakunk, alumíniumvezetékek vannak, nincs vele gond, de például porszívózás után szoktam nekállni mosni, és nem párhuzamosan menetem az összes nagyteljesítményű eszközt: kerámiatűzhely, klíma, porszívó, mosógép, mikró gondolom nem lenne jó, ha egyszerre menne. Pedig előfordulhatna éppen, de erre azért figyelünk.
Azért a panel más tészta olyan szempontból, hogy kint van a vezeték, vagy a falban. Mert festéskor én két óra alatt kb beraktam a téglafalba a tűzhely vezetékét. Azért a panelben nem lenne ilyen egyszerű. Szóval nálam ideiglenesen volt falon kívül vezetve. Gondolom a szerelő is így értette.
Arra hogy nem mindegy-e, hogy két lapot használ, vagy egy kétlapos rezsót? ha szabályosan nézzük, akkor nem. Bár ugyanannyit fogyaszt, de a főzőlapon senki nem garantálja, hogy egyszerre több menjen. Ez így kókler bekötés, ha valaki nem ért hozzá, baj lehet a vége (jön anyós, főzni akar egy meglepetés ebédet).
Másrészt meg teljesen mindegy. Csak legalább egy figyelmeztetést ki kell rakni, hogy egyszerre csak egy főzőlapot lehet használni. Persze, et abszolút nem szabványos, nem is szabályos, de ugye pénz kérdés. Hivatalosan én sem támogatom ezt, viszont tudom hogy ésszel semmi baj nem lehet belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!