Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért maradnak foltosak a...

Miért maradnak foltosak a poharak a mosogatógépes mosogatás után?

Figyelt kérdés

Már több féle tablettát kipróbáltam,jelenleg a Calgonot max in1-et használom,amihez nem kell öblítő és só,bár én rakok :)

Energiatakarékos programon mosom 50fokon!Rendszeresen takarítom mosogatógéptisztítóval!

A poharak mindig szivárvány foltosak!

Lehet magasabb fokon kellene mosnom?Mi lehet a baj?

Ajánlanátok jó tablettákat?

Várom az ötleteket-köszönöm! :)

2009. szept. 23. 12:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia,

Mi is hasonló problémával küzdöttünk, bár nálunk az általad leirt jelenség csak a kezdet volt. Egy idő után azt vettük észre, hogy a poharak, a mosogatás után foltosak maradnak, aztán később az edények sem tisztultak meg teljesen, legvégül a burgonyaleves nyomok is bent maradtak a tányérokban. Először azt hittük, hogy a mosószerrel van gond, többször áttisztítottuk a gépet, speciális mosogatógép tisztítóval, de a helyzet nem javult. Amikor pedig már nagyon eldurvult a helyzet, a gép keringető szivattyújára kezdtem el gyanakodni, és egy délutános analizálás után kiderült, hogy mi a gond.

A mi gépünkben a forgó karokon található szórófejek koszolódtak/dugultak el. Az hogy elkoszolódtak, az enyhe kifejezés, a karok belsejéből, és a fúvókákból egy negyed doboz konzerv kukoricát szedtem ki. Utólag kiderült, hogy több alkalommal is rosszul lett visszaszerelve a gép szűrője, takarítás után, a keringető szivattyú, (ami a vizet forgatja a gépben mosogatás alatt), pedig szépen telerakta a forgókarokat mindenféle maradékkal.

Tehát első körben ellenőrizd le a forgókarokat, hogy a rajtuk található fúvókák nincsenek-e eldugulva, elkoszolódva. Egyébként ezt a műveletet én úgy végeztem, hogy a fürdőszobában leszereltem a zuhanycsőről a zuhanyrózsát és a csövet belenyomtam abba a csőbe, amely a forgó kart vízzel ellátja, és rányitottam a vizet. Ezután szépen látszott, hogy összesen kettő vagy három fúvóka dolgozott rendesen, a többiekből csak csepegett a víz. Ezt a műveletet a felső kosárra szerelt forgó karral tudod csak elvégezni, ugyanis az alsó kar általában a mosótér aljához, nem pedig az alsó kosárhoz van rögzítve, így a kosárral együtt nem távolítható el a gépből. Az alsó forgókart ezért sajnos ki kell szerelni mind az ellenőrzéshez, mind a tisztításhoz.

A fúvókákat egyébként a legegyszerűbben úgy tudod kitakarítani, hogy a zuhanyrózsától megszabadított zuhanycsövet kívülről rányomod a fúvókára és valakit megérsz, hogy nyissa meg a csapot, és a vízsugár visszafelé kiviszi a durva szennyeződést. Ennek a műveletnek csak akkor állj neki, ha meggyőződtél, hogy tényleg elkoszolódtak a fúvókák. Ha a fúvókákat takarítanod kell mindenképpen szereld le a forgókart a kosárról, hogy ezt hogyan kell, az gépfüggő, sőt az is hogy le lehet-e szerelni. A történet egyébként egy BOSCH gyártmányú kettő éves gépről szolt.

A mosószerekkel kapcsolatban csak annyit tudok, írni, hogy nálunk a márkásak mind beváltak, nem láttunk különbséget a SOMAT és a CALGONIT termékei közt, azt szoktuk vásárolni, amelyeik éppen akciós :).

2009. szept. 23. 17:08
 2/3 anonim ***** válasza:
A DM ben kapható saját forgalmazású mosogatópor vált be nekünk nincs feloldási probléma mint a Calgonitnál és 2 kg csak egy ezres.Só is és öblitőt is forgalmaznak nekünk ez vált be!
2009. szept. 23. 17:14
 3/3 A kérdező kommentje:
Ma DM-es öblítőt tettem a gépbe ééééés vmivel,de jobb lett :) Köszi!
2009. szept. 24. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!