Automata mosógépeknek az alja vagy a teteje a nehezebb?
Az a helyzet, hogy egy nagydarab ürgével fogok több emelet lépcsőn felcipelni egy mosógépet a közeljövőben. Neki kb tök mindegy hogy hol fogja, de én girnyó vagyok, és nem akarom elejteni...
Szóval hol fogjam, hogy a könnyebbik felét ragadhassam meg? (teteje, alja, elöl hátul?)
Aki a lépcsőn cipelve alul van, arra jut a több súly. Foghatod akárhol, ilyen szempontból mindegy, amúgy a marhanagy beton ellensúly a gép aljában szokott lenni.
(azt se felejtsd el, ha zakóztok, az alsóra borul rá a gép, meg kis szerencsével a felső ember is :P )
áááá tényleg, a betontömb! Pedig erről már hallottam. Köszönöm! :))
Azt tudtam hogy az alul lévőre jut a több súly.Köszi,megy a pont
Ha van esze a nagydarabnak, akkor még ha elul is lesz, de felemeli a gépet vízszintesre, akkor egyformán lesz nehéz. :-)
De amúgy mindenképp úgy jártok jobban, ha ő van alul. Ráborítani úgyse tudod, ha elejted max a gép törik össze. Ha ő van fönt és te lent és ejted, akkor mindketten borultok a géppel együtt és neked annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!