Pár hete gáztűzhelyet használunk és mindennek az alja odaég, amit sütünk. Használunk sütőpapírt és 2~3-as fokozaton sütünk (170-200 fok). Hogy lehet elkerülni, hogy minden odaégjen?
Figyelt kérdés
Legutóbb csokis muffint sütöttünk, a csoki lesüllyedt az aljára és nagyon megégett. Előtte a sült csirke alja lett fekete.2011. máj. 8. 13:58
1/4 anonim válasza:
Szia, ilyen gond nálunk is volt. Az volt a baj, hogyha beállítottuk 170 fokra, akkor az érzékelő nem kapcsolt le, tehát csak fűtött, fűtött a maximumig. Szerintem ez lehet nálatok is.
2/4 csapo1002 válasza:
Valószínű baj van a sütőtérben levő thermoelemmel.
3/4 anonim válasza:
Üdv.
A gáztűzhelyeknél nincs tényleges hőfokszabályzás. Ha meg is adnak valami hőfokértéket, az csak tájékoztató jellegű.
Ezért sokkal jobban oda kell figyelni az ételre, mint egy elektromos sütő esetén.
Nekem pl. az a taktikám, hogy jó alaposan előmelegítem a sütőt, és középre behelyezem a tepsit. Ha ment közben úgy látom, hogy nem sül eléggé a teteje, akkor feljebb szoktam tenni.
Hallottam olyan tippet is, hogy téglákat kell rakni a sütő aljára, és az szépen elosztja a hőt.
Ezt még nem próbáltam ki.
4/4 anonim válasza:
A gázsütők alját a sütőtérben ki szokták kisméretű téglával, vagy cseréppel bélelni, hogy elossza a hőt. Nálatok is ez kellene, ugyanis a gázsütő csak allulról fűt a villanysütővel ellentétben, aminek körbe vannak a fűtőelemei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!