Mi lehet a baja a varrógépemnek, miért hurkolja az alsó szálat?
Egy Trion típusú mini asztali varrógépem van. Múltkor varrás közben eltört a tű. Beleesett az alatta levő lukba. Megfordítottam a gépet és kiráztam belőle a törött tűdarabot. Egy kb 0.5cm x 0.5cm-es műanyag négyzet alakú alkatrész is kiesett belőle és láttam rajta, hogy letört valahonnan. (gondolom nem a rázástól...) Betettem az új tűt, ami teljesen ugyanolyan volt, mint az előző, ami eltört. Ekkor kezdődtek a gondok. Előszöt is nem húzta fel az alsó szálat, lejjebb kellett engednem a tűt (pedig az előző tűvel úgy tudtam varrni, hogy tövig felnyomtam a helyére). Aztán a következő probléma az volt, hogy elkezdte csomósítani a cérnát a varromány hátoldalán.
Valakinek van valami ötlete, mi lehet a baj? Milyen alkatrész törhetett el ill. annak van e köze az alábbi problémákhoz? Azt még megemlítem, hogy a szálfeszességet már próbáltam beállítaniaz összes variációban (alsó ill. felső szál) de nem hozott megoldást.
Bocsánat, hogy hosszú voltam :)
Nem látni esetleg, honnan tört le a műanyag? A bobin és a bobintartó ép? Nincs eldeformálódva?
Ha kézzel hajtod a gépet, mintha varrnál, akkor is ugyanazt produkálja?
ill. Ha kiveszed a bobint, és kézzel hajtod a gépet, simán fut, nem akad?
Itt egy link, esetleg olvasd át! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!