Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mi baja a varrógépemnek?

Mi baja a varrógépemnek?

Figyelt kérdés
Majdnem száz éves Zingerhez hasonló varrógépem szakítja a fölső cérnát. Mi a francot csináljak vele??? Tudom, hívjak szerelőt, de mielőtt hívnék?????
2011. jún. 8. 23:53
 1/7 anonim ***** válasza:
Cserelj tut. Huzd az ujjaddal a cernat es meglatod, hogy hol szorul.
2011. jún. 9. 00:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Próbálj lazítani a szál feszességen.
2011. jún. 9. 01:05
 3/7 anonim ***** válasza:

Ellenőrizd, hogy előírásszerűen vezeted-e a felsőszálat. Ha igen, akkor a szál útjában valahol kell lennie egy állítható szálfeszítőnek. Ezt tekerd lejjebb, alacsonyabb feszítésre.

Túlságosan lazára se állítsd, mert akkor a felsőszál majd felhurkosodik, mert túl laza lesz az alsóhoz képest.

2011. jún. 9. 01:19
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem pont ilyen gondom volt most egy új Singer-el.

Ahogy az első írja! Cserélj tűt, az valószínűleg megoldja a problémát.

Rámentem egy vastagabb részre és elferdülhetett picit. Az alsó szálat begyűrte mindig csomósra, és emiatt szakadt a felső szál.

Tűcsere után rendbe jött. Nekem csak a Singer tűk jók hozzá, a többi noname nem igazán jött be, volt hogy az original tűvel is ezt csinálta.

2011. jún. 10. 10:35
 5/7 A kérdező kommentje:
kicseréltem, a cérnát is rosszul vezettem, de már jól van. addig már rendben is van, hogy nem szakítja, de mikor rávinném az anyagra, az alsó cérnát nem húzza keresztül rajta. így megáll az egész, és van hogy az egész szerkezet beragad, nem mozdul.
2011. jún. 10. 16:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Jól tudod: hívj szerelőt. A régi gépek több kis részletben elütnek a mai gépektől: tűhosszúságban, a beállításnál a tűn vágott cérnacsatorna irányában is.
2011. jún. 11. 13:04
 7/7 Bereczk Jénos ***** válasza:

Nem tudom, de a véleményemet leírom!!!! Azt mondja az egyik ügyfél: "Már

voltam a szervizben, voltam szerelőnél, ÉN IS NÉZTEM, a Főnök rávágta ez a baja"!!!

A régi gépeknél nem emlékszem rángató rugóra, ki volt számolva a cérna hossza, a spulniról annyi jött le, amennyi kellett! Ma lévén sokkal gyorsabbak a gépek, a rángatást egy rugóval lassítják, így több cérna kerül a szálfeszítő és a hurok közé, ezt kompenzálja a rugó!!!!

Van amikor a cérna kiakad a rugóból vagy a vele kapcsolatos vezetőből,

alul sok lesz a felső cérna ami aztán összegubancolódik! Teendő, újra fűzni a felső cérnát, majd tűbe fűzés előtt, a szálfeszítővel megállítani, majd folyamatosan addig húzni, míg a cérnafeszítő elengedi!!

kézzel öltsünk néhányat, biztosan jól működik!!!!

A baj általában hármasával jön, a bobinba kerülhet egy darab cérna, ezt is takarítsuk ki, a hurokfogót is és a léptető mellé begyűrődött darabokat is, ezek szokták a legtöbb bosszúságot okozni!!!!

2023. aug. 12. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!