Mi baja a varrógépemnek?
Ellenőrizd, hogy előírásszerűen vezeted-e a felsőszálat. Ha igen, akkor a szál útjában valahol kell lennie egy állítható szálfeszítőnek. Ezt tekerd lejjebb, alacsonyabb feszítésre.
Túlságosan lazára se állítsd, mert akkor a felsőszál majd felhurkosodik, mert túl laza lesz az alsóhoz képest.
Nekem pont ilyen gondom volt most egy új Singer-el.
Ahogy az első írja! Cserélj tűt, az valószínűleg megoldja a problémát.
Rámentem egy vastagabb részre és elferdülhetett picit. Az alsó szálat begyűrte mindig csomósra, és emiatt szakadt a felső szál.
Tűcsere után rendbe jött. Nekem csak a Singer tűk jók hozzá, a többi noname nem igazán jött be, volt hogy az original tűvel is ezt csinálta.
Nem tudom, de a véleményemet leírom!!!! Azt mondja az egyik ügyfél: "Már
voltam a szervizben, voltam szerelőnél, ÉN IS NÉZTEM, a Főnök rávágta ez a baja"!!!
A régi gépeknél nem emlékszem rángató rugóra, ki volt számolva a cérna hossza, a spulniról annyi jött le, amennyi kellett! Ma lévén sokkal gyorsabbak a gépek, a rángatást egy rugóval lassítják, így több cérna kerül a szálfeszítő és a hurok közé, ezt kompenzálja a rugó!!!!
Van amikor a cérna kiakad a rugóból vagy a vele kapcsolatos vezetőből,
alul sok lesz a felső cérna ami aztán összegubancolódik! Teendő, újra fűzni a felső cérnát, majd tűbe fűzés előtt, a szálfeszítővel megállítani, majd folyamatosan addig húzni, míg a cérnafeszítő elengedi!!
kézzel öltsünk néhányat, biztosan jól működik!!!!
A baj általában hármasával jön, a bobinba kerülhet egy darab cérna, ezt is takarítsuk ki, a hurokfogót is és a léptető mellé begyűrődött darabokat is, ezek szokták a legtöbb bosszúságot okozni!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!