Elektromos tűzhely bekötéséhez kell-e főkapcsoló?
Rugdosd meg a villanyszerelőd.
Ha makacskodik zavard el, hívj másikat.
Én inkább téged rugdosnálak meg 4.! Ha valaki nem ismeri a rá vonatkozó szabványt(Msz 1585) inkább ne szóljon hozzá. Kell szakasz kapcsoló a tűzhely elé. Az persze nem mindegy hogy milyen "bumszlit" akarnak felszerelni. Sok szép és megfelelő szerelvény van erre a célra.
Villszer.
"Ha valaki nem ismeri a rá vonatkozó szabványt(Msz 1585)"
Ha valaki nem ismeri a szabvány alkalmazását inkább.
Semmilyen szabvány nem írja elő hogy kapcsolót szerelj a tűzhelyhez.
A leválasztást viszont igen.
A módja szabadon választott. Aki röghöz kötött az "w3dzz"-hoz hasonlóan értelmezi, és úgy tesz mint a kérdésben leírt szerelő.
Aki gondolkozik, az betesz az elosztóba egy ehhez hasonlót.
Megvalósul az előírás? Meg.
A kérdésre írt válasz: Elektromos tűzhely bekötéséhez kell-e főkapcsoló?
"Ha valaki nem ismeri a rá vonatkozó szabványt(Msz 1585)" Ha valaki nem ismeri a szabvány alkalmazását inkább. Semmilyen szabvány nem írja elő.."
Az üzenet témája: Üdv
Az üzenet szövege: Nem vagyok röghöz kötött.Inkább gondolkozz el miért van a készülékhez közel a szakaszoló. Milyen fasza lett volna ha pl a panelházi elszívóknak is az elosztóban lett volna a kapcsolója, lehetett volna mászkálni le fel. Gratulálok!
-Megsúgom teljesen más okból van a háztetőre telepített készülék mellé szerelve a kapcsoló és más miatt a konyhai tűzhelyé az elosztóban.
Csak megjegyezném hogy aki ilyen Tracon-os szart beépít az nekem ne oktassa a szakmát!
-Elnézést hogy a lelkivilágodba tapostam, bármilyen más eszközzel kivitelezhető, nem kell szó szerint értelmezni, pl kinyomtatni sem és a termék fotóját beragasztani az elosztóba.
Szóval irányelvről van szó.
A leválasztás lehetőségét a fix bekötés miatt kell alkalmazni, és nem a háziasszony miatt, hogy legyen neki a fazék mellett valami amit kapcsolgathat.
"Ha nem kellet volna akkor minek építik be pl a panelekben lévő 3f tűzhelyekhez?"
A 70-es években divat volt, téves beidegződés.
Akkor se volt, most se indokolt a dolog.
A magyarázatod alapján akkor minden csillárhoz is kellene ilyen kapcsoló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!