Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Elektromos tűzhely bekötéséhez...

Elektromos tűzhely bekötéséhez kell-e főkapcsoló?

Figyelt kérdés
A beépített tűzhelyt kerámialappal szeretnék beépíteni és a villanyszerelő egy bumszli főkapcsolót a tűzhely fölé akar tenni, ami elég csúnya. Muszály azt oda tenni? Vagy kell-e egyáltalán?

2013. jan. 20. 09:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
12%
Kell.
2013. jan. 20. 09:31
 2/13 anonim ***** válasza:
Kell a fenét.
2013. jan. 20. 09:58
 3/13 anonim válasza:
Dehogy kell! Sehol nem láttam még, nálunk sincs.
2013. jan. 20. 10:01
 4/13 anonim ***** válasza:

Rugdosd meg a villanyszerelőd.

Ha makacskodik zavard el, hívj másikat.

2013. jan. 20. 10:02
 5/13 anonim ***** válasza:
12%

Én inkább téged rugdosnálak meg 4.! Ha valaki nem ismeri a rá vonatkozó szabványt(Msz 1585) inkább ne szóljon hozzá. Kell szakasz kapcsoló a tűzhely elé. Az persze nem mindegy hogy milyen "bumszlit" akarnak felszerelni. Sok szép és megfelelő szerelvény van erre a célra.

Villszer.

2013. jan. 20. 14:50
 6/13 A kérdező kommentje:
Az óra és a tűzhely között van kis megszakító az elég-e vagy még ezen kívül kell-e valamilyen kapcsoló. Ha igen, akkor csak a tűzhely fölé lehet tenni? Köszi!
2013. jan. 20. 20:49
 7/13 anonim ***** válasza:

"Ha valaki nem ismeri a rá vonatkozó szabványt(Msz 1585)"

Ha valaki nem ismeri a szabvány alkalmazását inkább.

Semmilyen szabvány nem írja elő hogy kapcsolót szerelj a tűzhelyhez.

A leválasztást viszont igen.

A módja szabadon választott. Aki röghöz kötött az "w3dzz"-hoz hasonlóan értelmezi, és úgy tesz mint a kérdésben leírt szerelő.

Aki gondolkozik, az betesz az elosztóba egy ehhez hasonlót.

Megvalósul az előírás? Meg.

[link]

2013. jan. 21. 07:16
 8/13 anonim ***** válasza:

A kérdésre írt válasz: Elektromos tűzhely bekötéséhez kell-e főkapcsoló?

"Ha valaki nem ismeri a rá vonatkozó szabványt(Msz 1585)" Ha valaki nem ismeri a szabvány alkalmazását inkább. Semmilyen szabvány nem írja elő.."

Az üzenet témája: Üdv

Az üzenet szövege: Nem vagyok röghöz kötött.Inkább gondolkozz el miért van a készülékhez közel a szakaszoló. Milyen fasza lett volna ha pl a panelházi elszívóknak is az elosztóban lett volna a kapcsolója, lehetett volna mászkálni le fel. Gratulálok!

-Megsúgom teljesen más okból van a háztetőre telepített készülék mellé szerelve a kapcsoló és más miatt a konyhai tűzhelyé az elosztóban.

Csak megjegyezném hogy aki ilyen Tracon-os szart beépít az nekem ne oktassa a szakmát!

-Elnézést hogy a lelkivilágodba tapostam, bármilyen más eszközzel kivitelezhető, nem kell szó szerint értelmezni, pl kinyomtatni sem és a termék fotóját beragasztani az elosztóba.

Szóval irányelvről van szó.

A leválasztás lehetőségét a fix bekötés miatt kell alkalmazni, és nem a háziasszony miatt, hogy legyen neki a fazék mellett valami amit kapcsolgathat.

2013. jan. 21. 12:01
 9/13 anonim ***** válasza:
Azt szerintem te is tudod az elszívóknál azért volt(van) szakaszoló kapcsoló hogy ne tudják lentről rád kapcsolni a villanyt miközben javítasz. Talán ezért lehet a tűzhelyeknél is nem gondolod? Ha nem kellet volna akkor minek építik be pl a panelekben lévő 3f tűzhelyekhez? Akkor elég lenne a 3 sarkú kismegszakító. Ha bele gondolsz nem minden elosztó van a lakásban,sok még a fogyasztás mérő szekrényébe van beépítve. Berakod a sorolható kapcsolót oda, elektromos szempontból ok! Tételezzük fel javítják a tűzhelyet,lekapcsolják a kapcsolót ami úgy néz ki mint 1 megszakító,te turkálsz a gépben könyékig benne vagy. Kiég 1 izzó leveri a megszakítót, kirohan mondjuk a gyerek felkapcsolja azt is ami nem kellene. Te meg meglepődsz 1 kicsit hogy meghalsz az áramütéstől. Viszont ha a kapcsoló a szemed előtt van ott nem fogja senki sem b@sztatni. Nem léptél a lelki világomba egyébként. Én a villanyszerelésnél nemcsak a szakmai hanem az ésszerűségi és balesetvédelmi szempontokat is figyelembe veszem.
2013. jan. 21. 13:15
 10/13 anonim ***** válasza:

"Ha nem kellet volna akkor minek építik be pl a panelekben lévő 3f tűzhelyekhez?"

A 70-es években divat volt, téves beidegződés.

Akkor se volt, most se indokolt a dolog.

A magyarázatod alapján akkor minden csillárhoz is kellene ilyen kapcsoló.

2013. jan. 21. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!