Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Beko 3 egős gáztűzhelyem van....

Beko 3 egős gáztűzhelyem van. A gázsütője 3 fokozatos. Honnan deríthetném ki, hogy a fokok milyen hőmérsékletet jelentenek?

Figyelt kérdés
Sajnos az interneten sehol nem találtam infót, a típusát nem tudom. Hátha van még valakinek ilyen sütője.
2012. dec. 9. 17:27
 1/4 fúróferkó ***** válasza:

"Sajnos az interneten sehol nem találtam infót"

Bizony az nagyon veszélyes ,ha az interneten valami nincs ,talán még az élet is megáll,sőt az internet előtt a nap sem kelt fel.

Vedd elő a józan paraszti eszedet mint a dédmamád csinálta!

Abban az időben a "hőfokszabályzó"plusz alapjele egy hasáb fa,a mínuszjel egy cserép sindely volt a sütő belső oldalán.Aztán mégis szép pogácsák és rétesek sültek.

Nem kell megijedni ma is van megoldás.Én egy hőmérőt építettem be.Ha ez macerás akkor csinálj egy kevés pogácsatésztát,darabold fel egyenlő kis súlyban,méretre.(Ne egy egész tepsit kelljen kukába dobni esetleg.)Egyet tegyél az 1.fokozatban felfűtött sütőbe és hagyd 30 percig!A többi próbadarabot addig takard le ne veszítsen a nedvesség tartalmából!Aztán a többi fokozaton is azonos idővel süsd ki a próba pogácsákat!

Ha türelmes vagy, jobb lesz az eredményed mint az én digitális hőfokszabályzómmal.

2012. dec. 12. 08:23
 2/4 A kérdező kommentje:

Használati utasításokat eddig kivétel nélkül megtaláltam, a tízéves mosógépemhez is, így ezért nem értem, hogy a közösségi hálózaton miért nem található erről a gázsütőről semmi információ.

Józan paraszti ésszel én arra gondoltam, hogy az 1-es 100 C-fokot, a 2-es 200 C-fokot, a 3-as pedig 300 C-fokot jelent.

Ennek megfelelően egy kakaós bögrés sütit csináltam... volna. Ugyanis a 2-es szám előtt fél centire tekertem (180 C fok), de az alja és az oldala szénné égett a sütinek 30 perc alatt. Azóta megpróbáltam alacsonyabbra tekerni, de akkor meg 50 percig kell sütni és teljesen megváltozik az állaga.

Komolyan mondom a régebbi 8-as fokozatú sütővel gondom nem volt...

2012. dec. 12. 14:06
 3/4 fúróferkó ***** válasza:

Sajnos ezekkel a relatív skálákkal ez a helyzet.Gyakorlatban kell megtapasztalni minden körülményt figyelembe véve.Azonos típusnál sem biztos,hogy minden konyhában ugyanúgy,ugyanazok a hőfokok lesznek.Más környezeti hőfok,más huzatviszonyok stb.A gyakorlott háziasszony sem szívesen állna neki süteményt csinálni más konyhájában.

Ezért írtam,hogy próbadarabokkal ki kell kísérletezni.

2012. dec. 12. 14:52
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippet. Nem bírtam ki, vásároltam egy sütőhőmérőt, és teljesen ledöbbentem! "Természetesen" nem normálisan, arányosan osztották el a számokat, a sütőgombon. Már 1 és félnél 200 fok felett jár! A 3-as számnál fogalmam sincs mi lehet...
2012. dec. 19. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!