Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Miért nem nyomja ki az öblitöt?

Zsolt81 kérdése:

Miért nem nyomja ki az öblitöt?

Figyelt kérdés
Van egy Whirlpool awo d 45140 tipusu mosogépünk de valamiért nem nyomja ki az öblitöt.Töbször ki takaritottuk,de eredmény nem lett.

2012. dec. 9. 14:27
 1/5 anonim ***** válasza:

Vagy elvan dugulva az öblítőtartály, vagy az a gond, hogy amikor öblítésre kerül a sor, valami miatt nem megy a tartályba víz, és ezmiatt nem megy le. Amikor utoljára öblít a gép, picit húzd ki a tartót, és nézd meg mi a gond. Ha megy abba a részbe a víz, akkor dugulás van, ha nem megy, akkor pedig ez lesz a gond, hogy nem megy.

Amúgy ha fogsz egy literes flakont, öntesz bele kis vizet, majd hozzáöntöd a kimért, általában 35ml öblítőt, összerázod, majd amikor utoljára öblít a gép, akkor beleöntöd a mosószeradagoló azon részébe, amelyikbe folyik a víz, akkor ugyanúgy belekerül a ruhák közé az öblítő. Kicsit macerás, mert figyelni kell mikor öblít utoljára.

Én amúgy 1 évig így mostam, de szerelőt nem engedtem a gép közelébe, mert sok a pancser, barmok ezek a szerelők, és féltem, hogy rosszabb lesz, mint amilyen alapból. 3-4szer szívtam szerelővel, azóta soha többé nem engedek műszaki eszköz közelébe szerelőt.

De használhatsz Silan öblítőkristályt is, ezt a dobba kell tenni a mosás elején. Ez viszont csak akkor hatásos, ha a géped összesen kb. 30 perc körül öblít. A nővérem Samsungja ilyen, 28 percig öblít és elég hatásos neki ez az öblítő. Viszont a mi LG-nk 50 percet öblít, és nem volt hatásos az öblítő. Szerintem jobban öblít, és ez az öblítőkristály is teljesen eltávozott az öblítéssel.

2012. dec. 9. 15:41
 2/5 anonim ***** válasza:

csavard le a bekötő tömlőt, a csapról.

abban van egy szűrő, azt tisztítsd ki.

csavard vissza a hollandert a csapra, de csak kézzel húzd meg.

Indíthatod a gépet, ki fogja az öblítőt nyomni.

(a hibajelenség oka 98%-ban, a nem megfelelő víznyomás, a bekötő tömlőszűrő eltömődése végett)

2012. dec. 9. 15:49
 3/5 A kérdező kommentje:
készéném,probálom :)
2012. dec. 15. 18:55
 4/5 A kérdező kommentje:
Mostmár vizet nyom bele de nem folyik ki a tartálybol,mikor végez a mosással akkor is áll a tartályban a viz......megörit ez a sz.....
2012. dec. 15. 19:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálam is ez van. Én feladtam, minden mosószert, öblítőt közvetlenül a dobba öntök. Mosás végén meg a tiszta vizet kiszívom a fiókból... Annyi, ha mindenképp öblítőt is akarsz bele, akkor stoppold le a mosógépet közvetlen az öblítés előtt, és utána mehet a ruhák közé az öblítő.
2012. dec. 22. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!