Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Braun vagy Bosch botmixert...

Braun vagy Bosch botmixert javasoltok megvételre? [Valamint mi a személyes tapasztalatok a Braun Multiquick5 MR550 Buffet illetve Bosch MSM67PE készülékekről? ]

Figyelt kérdés
Mindennemű tapasztalat érdekel: anyagok tartóssága, kések esetleges csorbulása, külön kapható-e hozzájuk kés(készlet), kezelhetőség, előállított termékek minősége, a gyakorlatban mekkora a jelentősége a 600W és a 750W közötti teljesítménykülönbségnek, stb., stb., stb. Előre is köszönöm a válaszokat!

#botmixer #Bosch MSM67PE #Braun Multiquick5 MR550 Buffet
2012. nov. 29. 13:37
 1/2 Ms. Soriak válasza:

Szia, nekem 600 W-os Bosch msm6700 botmixerem van, aprítóval, tokkal-vonóval, bevált, mostanában pl. sok bébikaját gyártok vele, nagyon szeretem. Mivel most készülök hasonlót venni Anyunak, csak az extra felszerelések (pl. habverő) nélkül, én is utánanéztem a teljesítmény kérdésnek és ezt találtam az olcsobbat.hu-n (átmásoltam):

A teljesítménynek azért van jelentősége, mert nem mindegy milyen nyomatékkal keveri a tésztát és milyen sebességgel veri a habot – hisz egyik sem sikerül, ha nem elég erős a gép, hogy sima tésztát kapjunk, és nem elég gyors ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű levegőt dolgozzon be a habba.

Elterjedt a vásárlói szokás, hogy nagyobb teljesítményű készüléket választunk. Sajnos ez a szemlélet nem mindig helyes. A legnagyobb teljesítményű gépek inkább folyamatos működésre valók, alkalmi mixerhasználat miatt nem érdemes csúcsmodellt vásárolnunk. Ennek a fordítottja is igaz: az egészen kis teljesítményű, „olcsó vételek” már pár perces használattól is túlmelegedhetnek, ami a motorjuk gyors tönkremenetelét szokta eredményezni.

Ugyanez vonatkozik az álló mixerekre és a botmixerekre is, ezért nem feltétlenül éri meg csak a teljesítmény nagysága alapján választani közülük.

A fentiek alapján most a 300 W-os Bosch MSM6B250 tetszik.

2012. dec. 15. 18:36
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat! Én is bébiétel készítéséhez veszem :) Az általad írtak ismeretében újra körülnézek a piacon. Még egyszer köszönöm!
2012. dec. 16. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!