Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Háztartási gépek » Már mindent kinában gyártanak?

Már mindent kinában gyártanak?

Figyelt kérdés

Vettem egy philips LCD tévét és meglepődve láttam, hogy ezt is kinában gyártották! Úgy tudom, hogy az anyaválallat

holland.

2012. nov. 27. 22:28
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem gyártanak mindent Kínában, van ami Taiwanon készül!

:D

2012. nov. 27. 23:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Az, hogy egy vállalat japán, koreai vagy holland, attól még bárhol gyárthat termékeket.

Amúgy sokan nem értik meg, hogy azért készül minden Kínában, mert olcsó a munkaerő. De "szinte" ott is fennt lehet tartani ugyanazt a minőséget.

Szerintem valamilyen szinten ennek örülni kell: gondolj bele, ha annak a rengeteg embernek Németországban kellene akár minimálbért fizetni,amiért amúgy el sem menne szalagra dolgozni, akkor a 100.000Ft-os LCD TV mennyibe kerülne? Kb. 500.000Ftba, és lehet keveset mondtam. Meg tudnád ezt fizetni?

Ja, amúgy az Armani is gyárt Kínában női estélyi ruhát, 200-300 ezer Ft-nak megfelelő összegért, ez akkor szar kínai? Egy műbőr táskája 30.000Ft - szar kínai lenne?

A Diesel is gyárt Kínában ruhákat: sál-sapka szett: 32.000Ftba kerül. - szar kínai lenne?

Csak két felsőkategóriás ruhacéget említettem.

Szóval szerintem a gagyi kínait ne azonosítsuk azért a márkás termékek kínai származásával.

2012. nov. 27. 23:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem mindent ott gyártanak ahol az anyavállalat van. Lásd itthoni gyárakat: koreai Hancook, német Audi, japán Suzuki, német Bosch, finn Nokia...
2012. nov. 28. 07:58
 4/5 anonim válasza:

Kettes, őszintén gratulálok, hogy nem látod, hogy ebbe fog egész Európa tönkremenni.

Ezért vegyél amúgy Samsung TV-t, mert azt Magyarországon, Jászfényszaruban állítják elő.

2012. nov. 28. 17:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Én ezzel teljesen tisztába vagyok. Amiből tudom, kerülöm a kínait. Például azért említettem a két olasz márkát, mert ezeket szoktam rendelni külföldről. Csak a zoknim és az alsóneműm nem márkás, arra azért nem adok ki több, mint 10.000Ft-ot/db-ért, ezekből a márkákból ennyibe kerülnek sajnos ezek a cuccok.

Van 3 Samsung LCD-m, de egyik sem magyar termék amúgy.

Tisztában vagyok vele, hogy ez amit említesz hosszú távon nem jó, de hát az emberek így tudják 1-2 évente lecserélni a mobilt, LCD TV-t, stb...

2012. nov. 28. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!